Overnachten in een boomhut - Het Kleine Paradijs
Overnachten in een boomhut - Het Kleine Paradijs

Als ons een bijzondere slaapplek is bijgebleven van het vele reizen, is het de zeldzame keren dat we ervoor kozen om te overnachten in een boomhut. Bijzonder, avontuurlijk en ‘natuurlijk’ tegelijk. Het fantastische uitzicht en de geuren, kleuren en geluiden doen daar een uniek schepje bovenop. Een top vijf dichtbij huis.

Als we je nog een tip mogen geven voor je je rugzak of je koffers pakt om te overnachten in een boomhut: hou de bagage beperkt. Je moet alles immers naar boven sleuren, als je hoog boven de grond wil slapen in de natuur.

Overnachten in een boomhut - Boompit Kempen
Overnachten in een boomhut – Boompit Kempen

Boompitovernachten in België (Haspengouw of de Kempen)

Het pittoreske domein van de zusters Franciscanessen in Wuustwezel herbergt vier boompitten, waar je in de zomervakantie kan overnachten met maximaal twee volwassenen en twee kinderen per hut. In de buurt valt er van alles te beleven: mooie wandel- en fietsroutes, kanotochtjes op de kleine Nete, paardrijritten, etc. Goed voor een onvervalste outdoorbelevenis. De organisatie is in handen van Terra Nova (provincie Antwerpen). Ook in Haspengouw vind je hetzelfde type boomtenten terug en wel langs de dreef naar het kasteel van Hex in Borgloon.

Overnachten in een boomhut - Het Kleine Paradijs in de winter
Overnachten in een boomhut – Het Kleine Paradijs in de winter

’s Nederlands Kleine Paradijs (Friesland)

Twee oergezellige boomhutten vind je in Het Kleine Paradijs. Niet te hoog, maar wel hoog genoeg om je echt helemaal een met de natuur te voelen. De Uilenspiegel is iets kleiner dan het Kraaiennest. Beide hebben mooie doorkijkjes over het Friese landschap. De hutten zijn goed geïsoleerd en hebben verwarming, zodat je er ook in de winter kan overnachten. Een mooie, verborgen vakantieplek voor natuurliefhebbers, rustzoekers en ‘bezinningstoeristen’. Op het terrein staan ook een pipowagen, een Mongoolse ger (yurt), een tipi, een Canadese kano (voor wie wil overnachten op het water in plaats van in een boom) en leuke huisjes. www.hetkleineparadijs.nl

Overnachten in een boomhut - Chateau Lestange
Overnachten in een boomhut – Chateau Lestange

Overnachten in een boomhut in Frankrijk (Quinsac, nabij Bordeaux)

Op het domein van het mooie Chateau Lestange, een 17e eeuws kasteel met uitzicht op de Garonnerivier omringd door een wijngaard, vind je hoog in de bomen een luxueuze boomhut waar je met de hele familie in kan (tot 2 + 3 personen). De ontvangst is gastvrij en de accommodatie en service top. Een aanrader voor wie gerieflijk wil genieten van het landschap en de natuur. De boomhut ligt ongeveer 300 meter verwijderd van het kasteel. De rust is dus verzekerd. www.chateau-lestange.com

Overnachten in een boomhut - Bagthorpe Treehouse
Overnachten in een boomhut – Bagthorpe Treehouse

Het Kanaal over naar Bagthorpe Treehouse (Norfolk)

Eigenaars Gina en Tid hebben de plek goed uitgekozen voor hun B&B. Nog leuker is hun boomhut een eindje verderop, die uitkijkt over het mooie domein. Vroeg in de ochtend zie je misschien zelfs een hertje passeren. Boomknuffelaars zullen hier hun hart ophalen, want vele bomen zijn eeuwenoud. In de lente barst het van de sneeuwklokjes en in mei kleuren hyacinten de omgeving blauw. Op je must do’s mogen een bezoek aan de kust en de tuinen van Houghtin Hall niet ontbreken. www.bagthorpehall.co.uk

Overnachten in een boomhut - Schlossanger Alp
Overnachten in een boomhut – Schlossanger Alp

Hoog slapen in Duitsland (Beieren)

Deze unieke boomhut is opgetrokken aan de rand van een mooi bos. Het uitzicht is zonder meer schitterend. Over het ontbijt hoef je je geen zorgen te maken; dat haal je elke ochtend via een touw omhoog. De boomhut is 10 m2 groot en hangt zo’n 6,5 meter boven de grond. De omgeving is zo pittoresk als alleen Beieren zijn kan. Een mondje Duits is handig als je wil boeken. www.schlossanger.de

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren