Dodentocht ervaringen en tips
Dodentocht ervaringen en tips

Een recordaantal deelnemers schreven zich dit jaar in voor de Dodentocht, 12 608 om precies te zijn. Onder hen vader en dochter Koen en Capri Daems, die de kleuren van Far Out vertegenwoordigden. Na enkele dagen om bij te komen, delen ze graag hun Dodentocht ervaringen en tips.

Het weer was perfect om te wandelen. Maar dat maakt 100 kilometer er zeker niet korter op. Uiteindelijk stapten 8086 wandelaars, ruim 64% oftewel een goede 2% meer dan vorig jaar, de tocht helemaal uit. 36% lukt het niet. Wij kunnen alleen maar leren van hun Dodentocht ervaringen en tips.

Dodentocht als nieuwste uitdaging

Koen Daems: “Ik ben 46 jaar, mijn dochter Capri net 15. Zelf ben ik vrij competitief ingesteld en doe ik zowel aan lopen als aan fietsen. Vorig jaar hebben Capri en ik al verschillende loopwedstrijden samen gedaan, zoals de 10 Milles, de Valentijnrun, de Nightrun, de Titanrun, de Spartacusruns, steeds met een positief resultaat. Nu stonden we voor een nieuwe uitdaging onder de vlag van het Forza Far Out-team.”

Verjaardagscadeautje: een deelnameticket

“Voor haar 15de verjaardag kreeg Capri van mij een deelnameticket voor de Dodentocht in Bornem. Loodzwaar en met weinig stapvoorbereiding zijn we aan het avontuur begonnen. De eerste 50 kilometer gingen ons goed af, maar na zeven uur stappen kreeg Capri een eerste inzinking. Een potje spaghetti en schouderklopjes van haar broer en andere familieleden leken wonderen te doen. Vol trots trok ze verder.”

Sterke prestaties

“Na 73 kilometer is Capri uiteindelijk pas gestopt en dat op haar jonge leeftijd. Ik ben enorm trots op haar. Na een warm douche is ze thuis als een blok in slaap gevallen. De dag erna is familie langsgekomen met bloemen en een kaartje voor haar sterke prestatie. De voetmassage van tante Viv was geen overbodige luxe. Waarvoor dank.”

Dodentocht ervaringen en tips van Koen en Capri

“Persoonlijk vind ik de dodentocht zwaarder dan bijvoorbeeld een marathon lopen. Maar nu, enkele dagen later, hebben de loodzware momenten plaatsgemaakt voor de euforie van zoveel kilometers te hebben gelopen. Alleen de blaren op de voeten blijven over. Als je ooit wil meedoen aan de Dodentocht adviseer ik om zoveel mogelijk te oefenen en zeker niet te snel beginnen, anders geraak je nooit aan de finish. Ik denk dat Capri volgend jaar terug zal willen proberen en de ervaring van dit jaar meeneemt. Blijven trainen, is de boodschap.”

De volgende Dodentocht vindt plaats in augustus. www.dodentocht.be

De smaak te pakken gekregen of geen plekje weten te bemachtigen? Dan raden we de Oxfam Trailwalker aan.