Home Fietsen Gebruikerstips voor buitensportapps

Gebruikerstips voor buitensportapps

0
Gebruikerstips voor buitensportapps
Gebruikerstips voor buitensportapps

Dat er handige apps zijn voor buitensporters, weten we allemaal. Met deze handige gebruikerstips voor buitensportapps heb je er nog meer en langer plezier van.

Gebruikerstips voor buitensportapps

  • Tip 1: Wees zuinig met je batterij

We tackelen maar meteen een heikel punt: de gebruiksduur van de batterij. Laat je internetverbinding openstaan, kies voor een constante online locatiebepaling, maak wat foto’s of een filmpje en de kans is groot dat een paar uur later je batterij er genoeg van heeft. Opladen in the wild is lastig, dus hou daar rekening mee. Ondertussen bestaan er voldoende externe batterijen of powerbanks waaraan je je smartphone kan koppelen. Een powerbank met geïntegreerd zonnepaneeltje of een zonnepaneeltje op je rugzak helpen eveneens. De meeste smartphones bieden tegenwoordig een gps die je ook offline kunt gebruiken. Schakel zoveel mogelijk ongebruikte functies uit op je smartphone. Dat spaart je batterijen aanzienlijk.

  • Tip 2: Maak je smartphone waterdicht en robuust

Je smartphone houdt niet zo van valpartijen en kopje onder is ook niet zijn favoriete tijdverdrijf. Helaas horen een valpartij en water tot de risico’s van het outdoorvak. Je smartphone kan je makkelijk waterdicht maken door hem in een eenvoudig kunststof zakje te steken. Die zijn niet duur, komen al dan niet met een halskoordje en beschermen je smartphone tegen water. Wil je het toestel ook daadwerkelijk gebruiken, dan levert dat plastic zakje soms wat problemen op. Neem daarom beter een harde bescherming. Niet enkel wordt je dure smartphone beschermd tegen water en valpartijen, de knoppen zijn vaak nog te gebruiken aan de buitenkant van de case. Nadeel is dat elke smartphone een op maat gemaakte, relatief dure case nodig heeft.

  • Tip 3: Check de voorwaarden van je abonnement

Apps verbruiken data. En data kosten centen. Kijk je abonnement bij je mobiele internetprovider na. Gebruik je in het buitenland outdoorapps die data nodig hebben, dan dien je je roaming aan te zetten. Daaraan zijn – afhankelijk van het land – soms flinke en snel oplopende kosten aan verbonden.

  • Tip 4: One size does not fit all

Eender welke app is ontwikkeld voor gebruik door een groot publiek. Wat voor Jan een prima oefening is, is dat niet noodzakelijk voor Piet. Sporters worden aangemoedigd hun grenzen te verleggen en die grenzen te delen. Kinesisten krijgen almaar meer sporters over de vloer die hun oefeningen verkeerd doen en daardoor blessures oplopen. Of sporters die – opgezweept door het competitie-element in vele apps – oververmoeid geraken. Een app komt je immers niet vertellen wanneer je iets verkeerd doet of wanneer overbelasting om de hoek loert. Te verwachten is dat nieuwe apps meer gepersonaliseerd advies geven, maar luisteren naar je lichaam is minstens even belangrijk als naar de dwingende pieptoon die je aanmaant weer aan de slag te gaan.