Home Anders Outdoor In de kijker: KrisKras, het logboek van reisbegeleidster Heleen

In de kijker: KrisKras, het logboek van reisbegeleidster Heleen

0
In de kijker: KrisKras, het logboek van reisbegeleidster Heleen
KrisKras reisbegeleidster tijdens groepreis

KrisKras reisbegeleidster Heleen Becuwe leidde al verschillende groepsreizen van KrisKras in goede banen en kwam telkens met zotte verhalen naar huis.

KrisKras reisbegeleidster Heleen:

“Oog in oog met een bruine beer op de camping in Slovenië”

“In 2014 begeleidde ik negen jongeren op natuurreis in Slovenië. We kampeerden op een kleine camping dichtbij de Soçarivier, waarop we daags nadien zouden gaan raften. De uitbater waarschuwde ons voor bruine beren in het aangrenzende bos, waarop we allemaal eens goed moesten lachen. Toen ik ’s avonds aan de rand van de camping iets ging regelen met mijn gsm, stond op amper twee meter van mij een bruine beer te snuffelen aan de vuilnisbakken. Ik begon van ‘Oh my god, oh my god’ te roepen door de telefoon en kroop vervolgens in een soort achterwaartse krabbeweging op handen en voeten weg. Aan de andere kant van de lijn dachten ze dat er iets vreselijks was gebeurd. We zijn nog samen met de groep gaan kijken, maar toen had de beer de benen al genomen.

“In mijn blootje voor een groep nomaden”

“Op dag drie van een vijfdaagse trekking in de Marokkaanse Sahara kwamen we vroeger dan verwacht toe in het tentenkamp. We zaten allemaal stikkapot en onder het stof, maar veel opfrissingsmogelijkheden – los van vochtige doekjes – waren er niet. Nu had ik zo’n twee kilometer terug een waterput gezien en dus besloot ik de afstand terug te wandelen om me daar te gaan wassen. Ik haalde een eerste emmer water boven, deed mijn kleren uit en begon me te wassen. Toen ik in mijn blootje een tweede emmer omhoog stond te trekken, naderde er vanuit het niets een enorme stofwolk. Het bleek een groepje nomaden, die op hun dromedarissen in stevige galop kwamen aangereden. Nooit heb ik mijn kleren zo snel aangetrokken. De nomaden begroetten me vriendelijk en discreet, maar het was duidelijk dat zij mij al vanop een afstand in volle glorie hadden zien staan. Daar heeft de groep me uiteraard nog de hele reis mee geplaagd.”