Home Anders Outdoor De outdoor bucket list van Tatyana Beloy

De outdoor bucket list van Tatyana Beloy

0
De outdoor bucket list van Tatyana Beloy
De outdoor bucket list van Tatyana Beloy

“Solozeilen lijkt me een fantastische en heel confronterende ervaring”

Als reporter voor Vlaanderen Vakantieland bezocht Tatyana Beloy al een hele rits aan bestemmingen in binnen- en buitenland. Tegenwoordig post ze haar mooiste indrukken op haar Instagram-pagina en volgen we haar reisbelevenissen op Taty Travels. We klopten bij haar aan om te polsen naar de bucket list van Tatyana Beloy.

Welke outdoorbestemming prijkt bovenaan de outdoor bucket list van Tatyana Beloy?

Tatyana Beloy: “Ik wil heel graag Victoria Falls eens bezoeken. Ik reis graag en heel veel, maar dat is iets wat me echt uniek lijkt. Verder denk ik aan Zwart-Afrika, daar liggen toch mijn roots, terwijl ik er nog nooit ben geweest. Het Virunga National Park in Congo bijvoorbeeld, waar nog berggorilla’s leven. Een vriend van me is piloot voor de rangers. Ik hoop toch een keer met hem te kunnen meegaan.”

Van welke outdoorbeleving wil je nog proeven?

“Als in iets doen? Surfen in Costa Rica! En ook kitesurfen wil ik nog leren. In september vorig jaar ben ik naar Aruba geweest, waar ik een initiatie kitesurfen volgde. Ik vond dat supertof en ook een heel mooie sport om naar te kijken, zeker als je op een boot zit. Ik heb ook heel wat vrienden die dat doen. Maar bon, kitesurfen is super ingewikkeld en veel moeilijker dan ik dacht. Het is geen sport die je snel onder de knie krijgt.”

Voor welke buitensporten moet jij je angsten overwinnen?

“Ik ben nog niet zo lang geleden in Thailand gaan ziplinen. Ik had dat nog nooit gedaan en vond dat in het begin best eng. Ik ben blij dat mijn vriend me heeft overtuigd. Achteraf hoorde ik dat het een van de mooiste en langste ziplines is ter wereld (red. 5 km ziplines, 33 platforms en 2 skybruggen, dwars door het tropisch regenwoud). Wat ik dan weer nooit wil doen, is in grotten of mijnen kruipen. Ik heb claustrofobie. Zelfs een lift is me soms te veel.”

Is er een sportief of avontuurlijk persoon die je bewondert?

“Laura Dekker en met haar de vele andere mensen die helemaal alleen zoveel dagen zeilen, zonder een andere ziel te zien en helemaal op zichzelf aangewezen. Dat lijkt me toch echt een fantastische – en tegelijk heel confronterende – ervaring.”

Ontbreekt er nog buitensportmateriaal in je kast?

“Ik heb net een duikpak gekocht, maar al de rest van het duikmateriaal moet ik nog aanschaffen. En spullen om de bergen in te trekken! Maar misschien focus ik beter eerst op survivalmateriaal, gezien mijn ervaringen met Bartel Van Riet in de Zweedse wildernis…””

Zien! Tatyana op de zipline: