Home Bestemmingen Fietsen langs Antwerpse forten: Fortengordel Antwerpen

Fietsen langs Antwerpse forten: Fortengordel Antwerpen

0
Fietsen langs Antwerpse forten: Fortengordel Antwerpen
Fietsen langs forten in Antwerpen (c) Provincie Antwerpen

Leuk idee: fietsen langs Antwerpse forten. Al helemaal aangezien er een vernieuwde versie van de fietsbrochure ‘Herover de forten’ beschikbaar is bij de toeristische diensten in de provincie Antwerpen. De brochure kadert in het strategisch project Fortengordel Antwerpen. Ze laat je via zes fietslussen kennismaken met de forten en de groene rand rond Antwerpen. 

De fietsbrochure ‘Herover de forten’ laat je kennismaken met zowel natuur, cultuur als ontspanning in de groene fortengordel Antwerpen. Via de voorgestelde knooppunten fiets je langs de forten die de stad de voorbije eeuwen verdedigden. Deze voormalige militaire domeinen zijn nu uitzonderlijke oases van natuur en erfgoed. Ze lenen zich uitstekend voor een mooie fietstocht.

Fietsen langs Antwerpse forten

Bezienswaardigheden onderweg op jouw route worden besproken en je treft ook de nodige rustplaatsen aan. Zo fiets je langs kastelen, een abdij, tal van musea of een kinderboerderij. En uiteraard langs de forten zelf! Even pauzeren kan met een hapje of drankje in de voorgestelde brasserieën, of nuttig je eigen picknick op een zelfgekozen plekje.

Gedeputeerde Luk Lemmens is enthousiast: ‘Tijdens de Fortengordel in mei openen verschillende forten hun poorten voor het publiek. Een aantal forten (zoals de forten van Bornem, Kapellen, Kessel, Lier en Oelegem) zijn doorgaans gesloten voor publiek, maar die dag exclusief te bezoeken. De fietsbrochure ‘Herover de forten’ is dan ook hét middel bij uitstek om hen die dag met de fiets te bezoeken. De aangegeven suggestieroutes staan garant voor aangename en leuke gezinstochten langs meerdere forten. Maar ook de rest van het jaar kan je met deze brochure nog sportief genieten van de groene fortengordel rond Antwerpen.

Wil je meer weten over de forten of de Fortengordel? Alle informatie over het evenement de Fortengordel vind je via www.fortengordels.be. De fietsbrochure kan je ook downloaden via www.fortengordels.be/eigenschappen/fietsen.

Wandelen langs forten kan ook, natuurlijk.