Home Fietsen Fietsapps voor op fietsreis en handige websites met tips

Fietsapps voor op fietsreis en handige websites met tips

0
Fietsapps voor op fietsreis en handige websites met tips
Fietsapps voor op fietsreis (c) Barbara Janssens

Routes uitstippelen en bijsturen, weersinformatie raadplegen, een slaapplek zoeken… Fietsapps voor op fietsreis en andere technische hulpmiddelen maken een fietsvakantie zoveel makkelijker. De beste tips krijg je van ervaren fietsreizigers. Dus vroegen we ons fietspanel om hun beste tips voor een fietsreis.

Websites en fietsapps voor op fietsreis

  • Annelies: “De route uitstippelen doen we meestal op de laptop via gpsies.com. Daarop staan de bewegwijzerde fietsroutes al vermeld. Tijdens het fietsen zelf gebruiken we beide een Garmin Edge Touring-gps. Voor overnachtingen kijken we op warmshowers.org, booking.com en airbnb.com. Via duolingo.com leren we de basics van elke taal en met Mobile Postcard van bpost sturen we gepersonaliseerde postkaartjes.”
  • Kristof: “Een echte fiets-gps gebruik en mis ik ook niet. Op voorhand werk ik mijn route uit via Google Maps en Open Street Maps. Ter plaatse navigeer ik voornamelijk op mijn smartphone, met handige fietsapps voor op fietsreis zoals app Maps.Me. Die vermeldt ook plaatselijke guest houses en restaurants. Bij bergetappes probeer ik het klimprofiel van de weg in te schatten via de hoogtelijnen in de terreinmodus van Google Maps.”
  • Barbara: “Wij doen veel met de smartphone en gebruiken voornamelijk de fietsapps Open Street Maps, GPSies, GPX Viewer en OsmAnd. De site windytv.com is handig. Die visualiseert de heersende windrichtingen over heel de wereld, zodat je op voorhand kan checken of je in een bepaalde regio windgewijs best noord-zuid dan wel zuid-noord fietst.”
  • Ludo: “Ik geef de voorkeur aan ouderwetse kaarten, al gebruik ik soms een gps als we de weg niet vinden of we snel ergens naartoe moeten fietsen. Tijdens mijn laatste reis van vijf weken sloeg ik alle ritten ook op Strava op.”

Dit heeft ons fietspanel nog te zeggen over:

Kinderen mee? Far Out heeft ook 4 fietssystemen getest.