De een neemt liever nieuw, de ander liever tweedehands materiaal mee op fietsvakantie. Hoe denkt ons fietspanel daarover?
Nieuw of tweedehands materiaal mee op fietsvakantie?
- Annelies: “Wij nemen zowel nieuw als tweedehands materiaal mee op fietsvakantie. Elektronica, kookgerei, kleding, slaapzakken en fietszakken kochten we nieuw, onze fietsen en bob-trailer zijn om budgettaire redenen tweedehands. Een voordeel van tweedehands is dat het achteraf weinig in waarde vermindert. We zijn wel een jaar bezig geweest om onze specifieke Pino Hase-tandems te vinden. Via de site van Pino Hase kreeg ik een mail telkens er een tweedehandsexemplaar te koop werd aangeboden. Alleen gebeurde dat maar twee keer op een jaar tijd. Die fietsen hebben we zonder twijfelen allebei gekocht.”
- Kristof: “Ik verkies nieuw boven tweedehands materiaal mee op fietsvakantie, zodat ik er langer mee kan doen. Eerst trek ik naar een gespecialiseerde kampeer- of fietswinkel, en als ik daar niet de juiste maat of kleur vind, dan wend ik me tot gespecialiseerde webshops uit binnen- en buitenland. Op die manier kom ik ook wel eens terecht bij de officiële webshop van een merk.”
- Barbara: “We zijn nogal fan van tweedehands. Het is milieuvriendelijker en je bespaart er veel geld mee. Onze fietsen, tassen en gps kochten we voornamelijk via tweedehands.be. Eigenlijk hadden we nog maar één keer pech, met een gps. Banden schaffen we uiteraard nieuw aan.”
- Ludo: “If you buy cheap, you get cheap. Voor lange reizen geef ik dan ook de voorkeur aan duur, maar degelijk materiaal. In minder uitgeruste landen vind je namelijk vaak niet de spullen die je nodig hebt. Gewone kleren kan je dan weer wél overal kopen. Daarvoor hanteer ik het BIT-principe: buy it there.”
Dit heeft ons fietspanel nog te zeggen over:
- Planning en voorbereiding
- Fietsappas voor op fietreis
- Licht gepakt op fietsreis gaan
- Hoe jezelf animeren
Kinderen mee? Far Out heeft ook 4 fietssystemen getest.