Eroica Limburg 2017 .. een grensverleggende ervaring

Eroica Limburg

Op zaterdag 1 juli vindt de Eroica toertocht voor de tweede keer in Nederlands Limburg plaats. Deze van origine Italiaanse wielertocht is de grootste retro belevingstocht ter wereld. De keuzeroute van 60, 100 of 160 km wordt gereden door renners die vintage- of historisch geïnspireerde kleding dragen en die op ‘HEROÏSCHE FIETSEN’ (BICI EROICHE) of nieuw gebouwde VINTAGEFIETSEN rijden.

De tocht is grensoverschrijdend en loopt door dé fietsregio van noordwest Europa; Limburg. Zowel Belgisch als Nederlands Limburg.
 

OFFICIAL AFTERMOVIE EROICA LIMBURG 2016 from Connect Limburg on Vimeo.

Internationaal deelnemersveld
Nog nooit waren de inschrijvingen voor het vintage wielerevenement internationaler dan dit jaar het geval is. Maar liefst 16 nationaliteiten staan 1 juli as. aan de start van Eroica Limburg. Absolute koploper qua aanmeldingen betreft de deelname van fietsers uit Engeland en Duitsland. Daarnaast zijn er ook al aanmeldingen van meer exotische oorden als Zuid-Afrika en zelfs Nieuw-Zeeland.

De organisatie is zeer verguld met deze internationale deelname. “Dit is het bewijs dat we goed op weg zijn internationaal gezien om dit evenement en grensoverschrijdende wielerregio op de kaart te zetten”, aldus Richard van Beek die samen met Iwan Linckens de organisatie van het evenement in handen heeft. Eroica Limburg vindt plaats op 30 juni t/m 2 juli as. De grote Eroica toertocht is op zaterdag 1 juli. Op zondag 2 juli staat een bezoek aan de Ronde van Frankrijk op de agenda die net over de grens bij Aken zal passeren.

Pure wielerbeleving
Eroica Limburg is een familie belevingsevenement dat drie dagen duurt. Het evenement zal plaatsvinden in het Dersaborg park in Valkenburg aan de Geul. Belangrijk om te weten is dat het niet alleen wielrennen is wat de klok slaat. Muziek, optredens van bandjes en fanfares; heerlijke streekgerechten en de gerechten uit eigen keuken, alles komt voorbij.
Het spreekt voor zich dat er ook diverse stands met retro kleding op de start- en finishlocaties te zien zijn. Daarnaast zijn er vele oude wielerhelden aanwezig die de heroïsche anekdotes nog eens zullen ophalen en vertellen aan de deelnemers en geïnteresseerden. Uiteraard nemen zij hun WK-, tour- of olympischefiets en eretrui mee.

Meer informatie op de website van Eroica Limburg

 
Eroica Limburg 2017

Terugblik Eroica Limburg 2016
Bekijk hier de foto’s van Eroica Limburg 2016 en videos van Eroica Limburg 2016.

Innovatie
De innovaties in de wielerwereld blijven doorgaan. FarOut Magazine nam op uitnodiging van ConnectLimburg een kijkje in Flanders Bike Valley waar een gloednieuwe windtunnel een bindende factor is van een open innovatief ecosysteem.

Koop lokaal