DOEN + ZIEN 28 november: conferentie en Belgische première A Plastic Ocean

Docu A Plastic Ocean
Docu A Plastic Ocean

Elements BVBA, de vertegenwoordiger in de Benelux van outdoormerken zoals Nordisk, Patagonia, Osprey, Klean Kanteen, Trek ’n Eat, Osprey en Care Plus, organiseert op 28 november 2017 de sustainability conference A wave of Change gevolgd door de Belgische première van de film A Plastic Ocean. Snel aanmelden is de boodschap, het aantal plaatsen is immers beperkt.

Sustainability conference A wave of Change

De hoeveelheid plastic- en textielpartikels in de wereldzeeën is onrustwekkend. We treffen ze zelfs in ons drinkwater en voeding aan. Elements wil deze discussie op de voorgrond plaatsen tijdens z’n eerste Sustainability Conference.

Deelnemers aan de paneldiscussie zijn Mihela Hladin (environment & social initiatives manager Patagonia), Jim Osgood (CEO Klean Kanteen), Craig Leeson (filmmaker, director van de documentaire A Plastic Ocean, journalist en oceaanonderzoeker), Maria Westerbos (Oprichter Plastic Soup Foundation), Prof. Richard Thompson (professor en marine biologist, Plymouth University) en Dr. Maurizio Avella (Italian Research Council). Een indrukwekkende line-up dus. 

Belgische première van de film A plastic Ocean

Na afloop van de conferentie en paneldiscussie volgt de Belgische première van de documentaire A Plastic Ocean. In het centrum van de Pacifische Oceaan ringvormige zeestroom vonden onze onderzoekers meer plastic dan plankton.

De film documenteert de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over hoe plastics, eenmaal ze in onze oceaan drijven, verworden tot kleine partikels die in onze voedselketen sluipen. Daar werken ze als magneten op toxische stoffen. Die worden opgeslagen in de vetweefsels van vissen en schaaldieren, om uiteindelijk op ons bord terecht te komen.

Praktisch

  • Wanneer: 28 november 2017
  • Waar: Wolubilis, Cours Paul Henri Spaak 1, 1200 Brussel
  • Deuren: 19 uur
  • Start: 19u30
  • Wat: intro – paneldiscussie – filmvertoning
  • Prijs: € 17
  • Ticketreservatie: www.oceanfilmfestival.be/conference