Home Bestemmingen 5 originele en spannende outdoorbestemmingen

5 originele en spannende outdoorbestemmingen

0
5 originele en spannende outdoorbestemmingen
quadrum hotel

Er zijn talloze manier waarop je je vakantie kan doorbrengen, je kan zelfs kiezen in hoeverre je er op in gaat. Ofwel kan je kiezen voor een rustige wandeling of fietstocht door de daarvoor voorziene wandelwegen en fietsroutes, ofwel kan je kiezen voor een ‘echte’ activiteit! Daarom sommen we hier voor jou 5 originele en spannende outdoorbestemmingen voor je op!

5 spannende outdoorbestemmingen

1. Logeren in een skihotel van oude zeecontainers

Georgië is doorgaans niet de eerste skibestemming die in ons opkomt. Toch kan je in sommige delen van het Kaukasusgebergte skiën tot aan de zomermaanden. Zo alvast in Gudauri, in het noordwesten van Georgië. Logeren kan er onder andere in het wellnesshotel Quadrum, dat werd opgetrokken uit oude zeecontainers. De voorkanten van de containers bestaan volledig uit glas en geven een schitterend uitzicht op de bergen.

2. Surfen op de Nederlandse Flevopolder

Wie op de Noordzee wil leren surfen, heeft geduld nodig. Omdat dagen met perfecte golven schaars zijn, plant men in Nederlands de bouw van een lagune, met kunstmatige golven die aanpasbaar zijn in hoogte, kracht en snelheid. Wavepool de Eemhof zal ongeveer zo groot zijn als een voetbalveld en creëert voor zowel beginners als gevorderden de perfecte omstandigheden om te surfen, bodyboarden, kajakken en suppen.

3. Overnachten in een oud skistation

In Zwitserland werden enkele kabelbaanstations omgebouwd tot hotel. Waar vroeger de stoeltjesliften aankwamen, geniet je vandaag van een zacht bed en ontbijt met zich op de bergen. Het rustieke Hôtel Plein Ciel ligt in het Zwitsers-Franse gebied Les Portes du Soleil. Wie van luxe houdt, zit goed bij boetiekhotel Chetzeron, in het ski- en wandelgebied van Crans-Montana. Allebei perfecte uitvalsbasissen voor mountainbiketochten, bergwandelingen of skivakanties.

4. Quebec per ijskano ontdekken

Voor de vroegere inwoners van Quebec was de ijskano een van de voornaamste vervoersmiddelen tijdens de wintermaanden. Vandaag is Ice Canoeing een competitiesport in Canada, met als hoogtepunt het Quebec Winter Carnaval, wanneer vijftig teams elkaar op de St. Lawrence River trotseren tussen het ijs en de grillige stromingen. Ook als toerist kun je de Canadese hoofdstad ontdekken in een bootje. Boek een Ice Canoe Excursion en roei Quebec via het krakende ijs.

5. Lopen op het dak van het Google-kantoor in Londen

Google heeft grootse uitbreidingsplannen in Londen. De techigigant laat in het centrum van de stad een nieuw hoofdkantoor bouwen, met daarin een zwembad, massageruimtes, een bikedry voor fietskleding en een enorme daktuin met atletiekpiste. Werknemers kunnen overwerk dus niet meer als excuus gebruiken om een sportsessie te skippen.