DOEN in de herfstvakantie: vier Halloween in Wallonië!

Halloween in Wallonië
Halloween in Wallonië

Halloween staat voor de deur, tijd dus om te griezelen! Halloween in Wallonië is trouwens erg populair. Er valt dit weekend en komende week dan ook heel wat te beleven over onze taalgrens. Enkele van onze favorieten.

Halloween wordt al vele jaren gevierd in België. De Amerikaanse traditie wil dat kinderen zich verkleden in monsters, spoken, heksen of andere schrikwekkende figuren zoals vampiers en zombies. Tijdens de herfstvakantie zijn de pompoenen, make-up en andere Halloweencreaties terug tijdens Halloween in Wallonië.

Halloween in Wallonië

  • Griezelen in de Grot van de Afgrond

De Grot van Comblain nodigt je uit op een van haar Halloweenbezoeken, van 28 oktober tot 5 november 2017. Om de rust van de bewoners te respecteren, worden stille bezoeken georganiseerd met behulp van mime, illustraties en diverse aanwijzingen. Ontdek de zalen en galerijen laat je meevoeren door de magie van deze plek. De gids zal voor jou de mysteries over de ondergrondse wereld en over de winterslaap van vleermuizen onthullen.

  • Spookdorp Treignes

Het museumdorp Treignes staat op 29 oktober bol van de verschrikkelijke activiteiten. Ben je in het bos bang voor de grote Boze Wolf? Let dan op wanneer je de Kasteelhoeve van het Ecomuseum van Viroin binnenstapt. En in de gangen van de Espace Arthur Masson dwaalt naar verluidt een weerwolf. In het Musée du Petit-Format, voor de gelegenheid ondergebracht in het Malgré-Toutmuseum, help je Dr. von Hagens in het horrorlab. Elke deelnemer krijgt een kommetje toverdrank. De duivelse rups doet de hele dag dienst als shuttle (laatste vertrek om 17 uur aan het Malgré-Toutmuseum).

  • Halloween in Naturaparc

In avonturenpark Naturaparc staat je op zaterdag 28 oktober 2017 een griezelweekend van formaat te wachten! Monsters, heksen en andere duistere figuren tekenen present in Boussu-Les-Walcourt. Ook op het programma: kindergrime en gratis pompoensoep voor de deelnemers aan het einde van het parcours.

De Citadel van Namen viert ook Halloween, net als het kasteel van Bouillon, het Domein van de Grotten van Han. Kortom, aan ideeën voor Halloween geen gebrek. Op de website van Wallonië Brussel Toerisme ontdek je alle activiteiten. Je kan er ook kortingsbonnen downloaden.

Goed om weten

De Walen gooien dit najaar trouwens nog 2 weekends de deuren open tijdens de Wallonië Welkom Weekends, waarbij in elke gemeente tentoonstellingen, (gastronomische wandelingen), voorstellingen en demonstraties worden georganiseerd.