Home Bestemmingen DOEN in de herfstvakantie: vier Halloween in Wallonië!

DOEN in de herfstvakantie: vier Halloween in Wallonië!

0
DOEN in de herfstvakantie: vier Halloween in Wallonië!
Halloween in Wallonië

Halloween staat voor de deur, tijd dus om te griezelen! Halloween in Wallonië is trouwens erg populair. Er valt dit weekend en volgende week dan ook heel wat te beleven over onze taalgrens. Enkele van onze favorieten.

Halloween wordt al vele jaren gevierd in België. De Amerikaanse traditie wil dat kinderen zich verkleden in monsters, spoken, heksen of andere schrikwekkende figuren zoals vampiers en zombies. Tijdens de herfstvakantie zijn de pompoenen, make-up en andere Halloweencreaties terug tijdens Halloween in Wallonië.

Halloween in Wallonië

  • Kasteel van Bouillon

Dompel je onder in de donkere sfeer van het kasteel van Bouillon. Het kasteel verwelkomt je voor de Halloweenfeestelijkheden eind oktober. Geesten, zombies en andere kwaadaardige schepsels nemen bezit van het meer dan 1000 jaar oude kasteel. Op 30 oktober 2021 is trekken 6- tot 12-jarigen in bijzijn van hun ouders door de gangen van het spookkasteel. Opgelet voor monsters verstopt in de hoeken! Je wordt beloond voor je moed aan het einde van het bezoek. Op 31 oktober, 1 en 2 november is het griezelen geblazen voor +12-jarigen. Het parcours door smalle gangen, kamers en donkere kelders wordt in volledige duisternis afgelegd. Wees niet bang van het donker, maar van wie er verstopt zit.

  • Spookdorp Treignes

Het museumdorp Treignes staat elk jaar bol van de verschrikkelijke activiteiten. Ben je in het bos bang voor de grote Boze Wolf? Let dan op wanneer je de Kasteelhoeve van het Ecomuseum van Viroin binnenstapt. En in de gangen van de Espace Arthur Masson dwaalt naar verluidt een weerwolf. In het Musée du Petit-Format, voor de gelegenheid ondergebracht in het Malgré-Toutmuseum, help je Dr. von Hagens in het horrorlab. ElkDe duivelse rups doet de hele dag dienst als shuttle (laatste vertrek om 17 uur aan het Malgré-Toutmuseum). Kom op de avond van 31 oktober de nacht trotseren met een hoofdlamp en sta klaar om de bomen te beklimmen.

  • Halloween in Aventure Parc Wavre

In Avneture Parc Wavre staat je op zaterdag 31 oktober 2021 een griezelavond van formaat te wachten! Durf de confrontatie aan te gaan met de vreemde wezens die zich overal in het park verstoppen… Heksen, zombies en spoken wachten je op. Trotseer de nacht met enkel en alleen een hoofdlamp en sta klaar om de bomen te beklimmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

dertien − 11 =