Home Fietsen Zohra fietst door Langdorp en Calpe

Zohra fietst door Langdorp en Calpe

0
Zohra fietst door Langdorp en Calpe
Zohra fietst door Langdorp en Calpe

Als zangeres, danseres en dj doorzwom Zohra al heel wat waters, maar ook op sportief vlak is ze een vrolijke spring in ’t veld “Ik ben een nerveus iemand en moet mijn energie kwijt. Sporten is mijn uitlaatklep.” Mountainbiken doet Zohra nog maar een jaar of acht jaar, maar haar eerste gepimpte koersfiets kocht ze 18 jaar geleden.

Ben je ondertussen al op de Mont Ventoux geraakt?

Zohra Aït-Fath: “Ik weet dat ik afstanden aankan en ga sportieve uitdagingen niet uit de weg, maar om je vraag te beantwoorden: neen, nog altijd niet. Het blijft natuurlijk een klassieker en dus blijft de berg ook bovenaan op mijn lijstje staan om ooit nog eens op te fietsen. Oftewel met het Hartteam voor een goed doel, of met mijn fietsvrienden. Tijdens zo’n tocht leer je je vrienden op een heel andere manier kennen.”

Voor een fietsvakantie met het gezin trek je naar…?

“Calpe, een waar fietsparadijs waar we nu al vijf jaar overwinteren. Mijn schoonzus heeft er jaren fietsbegeleiding gegeven samen met haar man, voor ex-wielrenner Serge Baguet. Via hen heb ik daar prachtige, pittige parcours ontdekt. Veel van onze vrienden komen in de winter langs om samen met ons te fietsen. Onze zoon van vijf jaar kan nog niet mee, maar hij heeft in Calpe wel leren lopen en fietsen, op de kilometerlange dijk aan de kust.”

Welke is je lievelingsroute in eigen land?

“Het parcours van Langdorp naar Testelt, Averbode, Scherpenheuvel, Rillaar en terug naar Langdorp. Een gevarieerd traject langs bossen en velden, door de natuur en mooie landschappen. De Hagelandse heuvels zijn trouwens ook de moeite! De bossen van Langdorp vind ik dan weer ideaal om mijn MTB-techniek bij te schaven of als training. Ik heb er leren mountainbiken, met vallen en opstaan, en – ook niet onbelangrijk – de juiste afstand tussen stuur en bomen leren inschatten!”

Het Hageland, altijd goed voor wat spanning en avontuur

“Op een dag fietsten we van Langdorp naar de Demer. Je moet er een stuk door een veld dat er soms nogal vettig bijligt, maar waar je moet blijven trappen, wil je de dijk op geraken. Alleen… ik herkende de plek niet, omdat alles er bevroren bijlag. De twee eerste mountainbikers vlogen naar boven, maar toen het mijn beurt was, krakte het ijs. Ik in paniek, bang dat ik in het ‘water’ zou wegzakken. Toen viel mijn frank en wist ik dat ik niet in een moeras was beland, maar gewoon op het veld dat ik kende. De jongens begrepen al niet goed waarom ik zo stond te roepen en zwaaien.”

Je maakt deel uit van het Hartteam. Wat doen jullie juist?

“Het Hartteam is een groep artiesten uit de Vlaamse showbizzwereld die zich al lopend, fietsend of mountainbikend belangeloos inzetten. Zo steunden we eerder Artsen Zonder Grenzen, Dental Mission, Bone for kids en het Zuster Jeanne Devos Fonds. Heel plezierig. Een toffe fietsevent was dat van Defensie Ursel vorig jaar. Het was een warme dag. Na de eerste 20 km mochten we bij iemand het zwembad induiken en kregen we een Westvleteren Trappist. Je kan al raden dat de volgende 20 km gingen heel wat trager gingen! Maar het resultaat was er: 1200 euro voor het goede doel.”

www.zohra.be
www.hartteam.be

Tekst: Sandra Gyles