Home Lees Far Out Online 2017 Herfst In de kijker: de Klean Coat van Klean Kanteen

In de kijker: de Klean Coat van Klean Kanteen

0
In de kijker: de Klean Coat van Klean Kanteen
Klean Coat van Klean Kanteen

Al eens stilgestaan bij het kleurtje van je drinkbus? Toegegeven: wie een drinkbus gebruikt in plaats van een wegwerpfles, verkleint zijn voetafdruk al aanzienlijk. Kies je dan ook nog eens voor duurzaam rvs, zonder toxische stoffen dan zit je helemaal goed. Voor wie nog een stapje verder wil gaan, lanceert Klean Kanteen een wereldprimeur: Klean Coat van Klean Kanteen, een slijtvaste poederlak die veilig is voor zowel consument als maker.

Onder het credo ‘Refuse single use!’ en met de hashtag #bringyourown zet Klean Kanteen zoveel mogelijk mensen aan om overmatig gebruik van plastic tegen. Zelf heeft het daar een ideale oplossing voor, namelijk: duurzame en herbruikbare drinkflessen in een simpel, maar mooi design, gemaakt uit roestvrij staal en gegarandeerd zonder BPA, ftalaten of andere toxische stoffen.

Veiligheid is naast duurzaamheid een absolute prioriteit bij Klean Kanteen. Daarom ging het recent een nauwe samenwerking aan met Clean Protection Action (CPA), een non-profitorganisatie die bedrijven helpt om onveilige chemicaliën te detecteren én hen begeleidt in de zoektocht naar veiligere alternatieven. Enkel 100% veilig bevonden middelen worden nu nog gebruikt door Klean Kanteen.

Het verfproductieproces van Klean Kanteen werd daarbij geoptimaliseerd: het kleuren van de flessen gebeurt voortaan met een poederlak die de naam Klean Coat meekreeg. Klean Kanteen is de eerste drinkflessenfabrikant die van deze technologie gebruikmaakt. Klean Coat is niet alleen duurzaam en slijtvast – waardoor de verflaag niet ‘chipt’ en beter tegen een stootje kan –, maar ook 100% veilig, voor zowel de consument als de maker!

Wist je dat?

Vanaf 2018 dragen alle Klean Kanteen drinkflessen een GreenScreen-certificaat, als bewijs dat ze 100% veilig zijn voor de consument en voor de mensen die de flessen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijftien − drie =