STEM op Ben en Jeroen en stuur een Belg naar de Fjällräven Polar!

0
34
Fjällräven Polar - Stem op Jeroen

Ben Van Dyck (van team Far Out) en Jeroen Van Houtte hebben een bijzonder voornemen voor 2018: zich kwalificeren voor de Fjällräven Polar, een ruim 300 km lange trekking door de Arctische wildernis in het gezelschap van meer dan 200 sledehonden. Uit de regio UK/Benelux mogen slechts twee kandidaten meedoen, dus voor beide geldt: elke stem telt.

Het zaadje voor de Fjällräven Polar werd geplant in het begin van de jaren 90 toen de oprichter van Fjällräven, Åke Nordin, Kenth Fjellborg tegenkwam, een bekende Zweedse sleehondendrijver. Kenth nam eerder deel aan de Iditarod, een beroemde en loodzware wedstrijd door de wildernis van Alaska. Waarom niet iets gelijkaardigs organiseren in Scandinavië, en dan niet voor professionals, maar voor outdooravonturiers zoals jij en ik?

Vier dagen -30

De eerste editie vond plaats in 1997. Sindsdien trotseren outdooravonturiers van alle slag en uit alle hoeken van de wereld gedurende vier dagen temperaturen van -30, korte dagen en lange nachten tijdens een trekking door de Arctische wildernis om nooit te vergeten.De volgende Fjällräven Polar vindt plaats van 9 tot 14 april 2018. 

Fjällräven Polar 2018

De route van de Fjällräven Polar 2018 loopt van Signaldalen in Noorwegen, doorheen de witte vergezichten van Pälsta in Zweden, langs de Sami-handelsroute van Råsatjaure en over een bevroren rivier naar Kattuvuoma, om via Sevujärvi in Väkkaäräjävi te eindigen. Fjällräven voorziet de deelnemers van al het nodige expeditiemateriaal en staat hen ter plaatse met raad en daad bij. Kenth Fjellborg is eveneens van de partij.

Belgen op trekking door de Arctische wildernis

Je favoriete kandidaat steunen kan nog tot 14 december. 

Jeroen Van Houtte steunt voor elke stem het Rode Neuzenfonds. Stem hier op Jeroen!
Of kies voor Ben Van Dyck. Ben’s deelnemerspagina vertelt je meer.

Wie weet treedt een van hen wel in de voetsporen van landgenoot Jochem Aerts. Hij nam in 2013 samen met de Nederlandse Hinkelien Schreuder deel aan dezelfde race. Of – waarom niet – stuur je eigen inzending in! Wie uiteindelijk mag gaan, horen we tegen einde december.

De video-inzending van Jeroen Van Houtte.

En twee leuke foto’s Van Ben.

Ben Van Dyck - team Far Out
Ben Van Dyck – team Far Out

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

18 − acht =