Wandelen in Wallonië in de winter: zet je muts op!

0
35
Wandelen in Wallonië in de winter © WBT SPRL Cernix Pierre Pauquay
Wandelen in Wallonië in de winter © WBT SPRL Cernix Pierre Pauquay

Wandelen in Wallonië in de winter? Uiteraard! Het uitzicht over glinsterende witte velden, de krakende stilte, in de haast wegspringend wild… En dat op een boogscheut van de deur. Gewapend met een lekker warm paar handschoenen en een dikke muts kan zelfs de vrieskou ons niet tegenhouden. We zochten drie mooie wandelingen voor je uit.

3 x Wandelen in Wallonië in de winter

Petergensfeld (15 km)

Deze volledig bewegwijzerde route (groen-witte rechthoek) loopt door een van de mooiste streken van België. Het uitzicht op de Weservallei is een voorproefje op wat komen gaat. Na het pad stroomopwaarts langs de Eschbachrivier duik je dieper en dieper het bos in. Daarna verdwijnen de naaldbomen gaandeweg, om plaats te maken voor de typische heide van de Hoge Venen. Is het echt koud, dan trek je je jas best wat beter dicht en je muts over je oren, want de wind is hier genadeloos. De terugtocht gaat langs de oevers van de Steinbach. Een lang, maar prachtig pad.  

Malchamps (14 km) 

Een wandeling die er elk seizoen anders uitziet, maar tijdens de winter in Wallonië bekendstaat als een plaatje. Hiervoor knoopt het gevarieerd circuit verschillende wandelingen aan elkaar (grotendeels gemarkeerd met groene ruit en blauwe rechthoek). De route volgt de loop van enkele beken tot aan de heiden van Malchamps, waar je vanaf een panoramatoren het hele landschap rond Spa en Francorchamps bewondert. Via vlonders, kleine wegen en paden door een mooi berkenbos keer je terug naar je vertrekpunt. Opgelet: als het net heeft gesneeuwd, zijn de paden af en toe wat minder goed te zien. zoek de markeringen! 

Wanne (6,5 km) 

Voor een kortere wandeling met een heel hoog ‘alleen op de wereld’-gehalte is dit een aanrader. Het pad (rode rechthoekjes) is niet zonder uitdagingen, maar voor iedereen goed te doen. Bovendien passeer je tal van historische punten, zoals hetkruis van Jean Malheur, een van de plaatselijke boeren die ten tijde van de Franse revolutie in opstand kwam tegen de Franse bezetters. Verderop tref je een herdenkingsmonument voor de gesneuvelden tijdens de Slag van de Ardennen. Richting het kasteel van Wanne klim en daal je door de bossen, waar je even kan rusten bij het jachthuisje. 

Opgelet! Het jachtseizoen loopt officieel nog tot januari. Check de websites van de gemeentes waar je een bezoekje plant voor de exacte data, om hagel in je achterwerk te voorkomen.

Weekendje weg? Check de website van Wallonië-België Toerisme, er staan vaak kortingsbonnen op.

Kajakken en raften in België in de winter kan ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

elf + 16 =