Home Bestemmingen DOEN 10-11 februari: Fiets- en Wandelbeurs 2018

DOEN 10-11 februari: Fiets- en Wandelbeurs 2018

0
DOEN 10-11 februari: Fiets- en Wandelbeurs 2018
Fiets- en Wandelbeurs 2018 c_W.H. van Eck_

Vorig jaar ging de Fiets- en Wandelbeurs voor het eerst de handen in elkaar met Mount Expo en e-bike Challenge. Die combinatie sprak het publiek duidelijk aan: maar liefst 15.500 mensen bezochten de beurs om inspiratie op te doen voor een actieve vakantie of daguitstap. Dit jaar koos de organisatie onder de noemer Hicle Outdoor voor hetzelfde recept. Afspraak op de Fiets- en Wandelbeurs 2018 in Flanders Expo Gent op 10 en 11 februari!

Voor de tweede keer slaan de drie beurzen de handen in elkaar. Het resultaat is een brede mix aan informatie, materiaal, workshops en activiteiten. Over nabije, verre en hoge bestemmingen. Over wandelschoenen, trekfietsen, e-bikes en klimmateriaal. Allemaal om te bekijken én om te testen.

Fiets- en Wandelbeurs

Naar verwachting presenteren opnieuw meer dan 300 exposanten uit de toeristische sector, de reissector, de fiets- en de outdoorwereld hun aanbod aan routes, vakanties, wandelschoenen en trekkingfietsen. Daarnaast delen tientallen doorwinterde wandelaars, fietsers en klimmers hun verhalen en tips. Velen kijken ook halsreikend uit naar de aankondiging van de nieuwe ‘Wandelroute van het Jaar‘, die de eerste beursdag bekend wordt gemaakt. Welk traject naar huis gaat met de titel ‘Fietsroute van het Jaar‘ weten we pas na de Nederlandse variant van de beurs op 2 maart in Utrecht.

Themaland Zwitserland

Een rode draad door de drie beurzen is themaland Zwitserland. Dit land heeft de afgelopen decennia een fiets- en wandelinfrastructuur ontwikkeld waar weinig andere landen kunnen aan tippen. Op lokaal, regionaal en nationaal niveau zijn er nu meer dan 65.000 kilometer aan uitstekend bewegwijzerde wandelpaden en ruim 12.000 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes. De opstappunten zijn steeds makkelijk bereikbaar met bus, trein of boot – die bovendien met de spreekwoordelijke Zwitserse stiptheid vertrekken en arriveren.  De e-bike en e-mountainbike bieden ook minder getrainde fietsers de mogelijkheid het natuurschoon in de bergen te ontdekken.

Praktisch

  • Wanneer: zaterdag 10 en zondag 11 februari 2018, van 10u tot 17u.
  • Waar: Flanders Expo, Gent (tram 1 vanuit station Gent-Sint-Pieters)
  • Een ticket voor één van de beurzen (€ 9,5 voor volwassenen, € 5 jongeren 13 t.e.m. 24 jaar, kinderen t.e.m. 12 jaar gratis) geeft gratis toegang tot de andere twee.

Extra veel voordeel met Far Out

Bekijk het volledige programma op www.fietsenwandelbeursvlaanderen.be. Als lezer van Far Out kan je je kortingsticket via deze link kopen aan € 6 in plaats van € 9,5 en mogen kinderen t.e.m 15 jaar gratis mee. Mooi meegenomen, toch?

Far Out is aanwezig met een stand op Mount Expo. Kom langs en doe mee aan onze fotowedstrijd, waarbij er tal van prijzen te winnen zijn. Onder andere van Petzl, Klean Kanteen en Stance. Uiteraard kan je op onze stand ook je eigen exemplaar van Far Out en WintersportGids ophalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijftien − 10 =