Home Anders Outdoor Land of Maybe: de nieuwste kortfilm van The North Face

Land of Maybe: de nieuwste kortfilm van The North Face

0
Land of Maybe: de nieuwste kortfilm van The North Face

Avontuurlijk buitensportmerk The North Face presenteert zijn nieuwste kortfilm: Land of Maybe. Hierin zien we de Britse klimmer James Pearson, de Amerikaan Cedar Wright en de Japanner Yuji Hirayima de 754 meter hoge Kaap Enniberg op de Faeröer-eilanden het gevecht aangaan met de zwaartekracht en het weer.

De vrijwel onklimbare condities, de aanhoudende regen een aanval van een groep papagaaiduikers en de lokale landeigenaren die de klim tot een vervroegd einde wilden brengen – de klimpoging was al bijna gefaald voordat hij goed en wel begonnen was.

Na een meeting met de dorpsoudsten kwam echter al snel groen licht. “Aan het eind van de meeting was iedereen zo vrolijk en enthousiast dat de inwoners zelfs aanboden om ons naar de wand te varen met hun eigen boten”, vertelt James Pearson.

Alle drie de klimmers waren onder de indruk van de band die de lokale bewoners hebben met hun land. Ze maken er zelfs optimaal gebruik van om de heftige omstandigheden te overleven. Zo vertelde de gids uit de Viðareiði-community het trio dat boeren al honderden jaren met hun kuddes schapen bivakkeren op zestig meter van de top van de rotswand, om gebruik te maken van de beste graasomstandigheden, in de buurt van broedende papegaaiduikers te gebruiken.

“Het was mijn idee om naar een plek te gaan waar nog nooit iemand had geklommen, of in ieder geval niet voor zijn of haar plezier. En toen bleek ineens dat mensen hier al honderden jaren klommen, niet voor de uitdaging of de fun, maar uit bittere noodzaak!”

Na het succesvol beklimmen van de rotswand, werden de klimmers na een twee uur durende hike terug naar het kamp verrast met een feest , georganiseerd door de lokale bewoners. “Het drinken van wodka uit de hoorn van een ram, omringd door oude en nieuwe vrienden, was een perfecte manier om zo’n bizarre reis te eindigen”, besluit Pearson.

Meer over de expeditie, de klimmers en het gebruikte materiaal in de Land of Maybe op de website en social pages van The North Face.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf + drie =