Home Anders Outdoor Team Far Out verslag Belgian Rafting Cup

Team Far Out verslag Belgian Rafting Cup

0
Team Far Out verslag Belgian Rafting Cup

De 32ste Belgian Rafting Cup vond afgelopen weekend 24 en 25 maart plaats rond Vieuxville. Uitvalsbasis was het prachtige domein van ‘Ferme De Palogne’. De rivier die we moesten bedwingen: de Ourthe. Lees hier het Team Far Out verslag Belgian Rafting Cup.

Bedwingen is natuurlijk een groot woord. Het blijft een rivier in België en de meesten onder ons hebben waarschijnlijk de Lesse of de Ourthe reeds afgevaren. Voor spectaculaire raftings zijn er in landen met grotere hoogteverschillen best pittigere afvaarten voorzien. Echter in een heerlijke sfeer van de eerste lentezon, en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en enthousiasme stonden we mooi op tijd aan de start.

Verslag Belgian Rafting Cup

DAG 1

  • Zaterdag 24 maart
  • Start: Barvaux
  • Etappe 1: 8km Barvaux – Vieuxville ‘Ferme de Palogne’
  • Etappe 2: 6km Vieuxville ‘Ferme de Palogne’ – Hamoir

Etappe 1: 8km Barvaux – Vieuxville ‘Ferme de Palogne’

Met twaalf teams en een goede 90 deelnemers gaan we van start in Barvaux. Alles is prima door de organisatie geregeld. Raft reeds opgeblazen, helmen, peddels, reddingsvesten en wetsuits voorzien. Je moeten maar iemand van de organisatie aanspreken en worden meteen vriendelijk geholpen. Team Far Out kreeg nummer 42 en starten doe je niet specifiek op volgorde. Wie eerst komt, eerst vertrekt. Je krijgt ruim de tijd om tussen 10 en 11 uur te starten. Ideaal voor teams die wensen uit te slapen of een lichte kater hebben te verwerken.

Om de drie minuten vertrekt er een team. Dit zorgt ervoor dat je niet meteen allemaal in elkaars vaarwater terecht komt. En dat is geen overbodige luxe gezien het verschil in aankomst tussen het eerste team en het laatste team van de eerste etappe bijna 15 minuten is. Drie checkpoints later ,waarbij je telkens de raft moet aanmeren en je kaart moet perforeren kom je dan aan in ‘Ferme de Palogne’. Daar krijg je ruim de tijd om te pauzeren en te eten en al, dan niet te aperitieven.

Etappe 2: 6km Vieuxville ‘Ferme de Palogne’ – Hamoir

De lentezon heeft echt haar best gedaan. Opgewarmd en met veel zin is team Far Out klaar voor de tweede etappe naar Hamoir. Ook hier vertrekken er weer om de drie minuten teams. Prachtige landschappen, stevig gepeddel, drie checkpoints en veel glimlachen later kwamen we aan in Hamoir. Ourthe versus Far Out: 0-1. Tijd om terug naar onze uitvalsbasis te gaan, goed te eten en lekker te slapen. Klaar voor dag 2!

Hier de foto’s Belgian Rafting Cup 2018 – dag 1

Lees hier het verslag van dag 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie × 2 =