Home Leatherman 35 jaar Leatherman gevierd met Leatherman Limited Edition PST

35 jaar Leatherman gevierd met Leatherman Limited Edition PST

0
35 jaar Leatherman gevierd met Leatherman Limited Edition PST
Leatherman

Het ontstaansverhaal van Leatherman leest als een bekend boek: daar sta je dan, in the middle of nowhere, wanneer je materiaal het begeeft en je net niet de juiste tool bijhebt om het te maken. Het overkwam Tim Leatherman en zijn vrouw Chau precies 35 jaar geleden. Een ’35 jaar Leatherman’ verjaardag die wordt gevierd met de revival van de Original Pocket Survival Tool: de Leatherman Limited Edition PST.

In 1975, vertrokken de net afgestudeerde Tim Leatherman en z’n vrouw Chau op een roadtrip door Europa. De onbetrouwbare Fiat kostte de jonggehuwden driehonderd dollar aan meervoudige herstellingen. Tim had de knowhow, maar niet de juiste tools. Terug thuis kwam Tim met een idee om een multitool te ontwerpen waar je altijd op kan rekenen. De ontwikkeling van een goed prototype duurde wat langer dan de verwachte maand. Na acht jaar zwoegen in zijn garage en meerdere afwijzingen zag de Pocket Survival Tool (PST) het levenslicht, de voorloper van de nieuwe Leatherman Limited Edition PST.

35 jaar Leatherman

In het eerste productiejaar hoopten Tim en zijn medeoprichter 4000 tools te verkopen; het werden er 30 000. Tijdens het daaropvolgende decennium werden er meer dan een miljoen PST multitools verkocht. Ondertussen is Leatherman zelfs ’s werelds grootste fabrikant van multitools, verkrijgbaar in meer dan 86 landen. Om de 35e verjaardag van het merk te vieren, zien we bij Leatherman de wedergeboorte van de Leatherman Limited Edition PST.

De Leatherman Limited Edition PST

Gemaakt van roestvrij staal en heeft 14 functies: een spitse tang, knijptang, draadknippers, glad mes, hout-/metaalvijl, Phillips-schroevendraaier, grote, medium en kleine schroevendraaier, priem, flesopener, blikopener en een 20cm/8inch meetlat op de handgreep. Elke PST draagt Tim Leatherman’s handtekening. Eveneens inbegrepen is een bruin lederen riemetui, voorzien van de merknaam in goudfolie, een knipoog naar het originele etui. € 299, zolang de voorraad strekt.

Bij het ontwerp werd rekening gehouden met Tim’s leidraad: volharding, ingenieus design en een hoge kwaliteit. Tim Leatherman: “Ik ben ongelooflijk trots om een Limited Edition Pocket Survival Tool te introduceren die nagenoeg identiek is aan mijn originele ontwerp. Elke tool wordt met de hand geassembleerd, net zoals het origineel, maar niet meer in mijn garage! Ik ben onze toegewijde medewerkers en trouwe fans dankbaar om deze mijlpaal mee mogelijk te hebben gemaakt.”

www.leatherman.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negen + 14 =