Avontuurlijke daguitstappen in Wallonië, in het Semois dal

Avontuurlijke daguitstappen in Wallonië

Rust, stilte, onthaasting… Je vindt het allemaal in Wallonië en meer bepaald in het groene dal van de Semois, een van de mooiste valleien van België. Het is ook een streek vol legenden, die je meevoeren in de voetsporen van de Vier Heemskinderen op de rug van het Ros Beiaard. Voer te over voor enkele avontuurlijke daguitstappen in Wallonië.

Avontuurlijke daguitstappen in Wallonië

Tip 1: Cavaliers Saint-Remacle

Manegehouders Cécile een Michel zijn niet alleen ervaren ruiters, maar ook een bron van informatie over de fauna en flora in de streek. Je kan enkele uren, een dag of zelfs meerdere dagen samen op pad, in groep of privé. De paarden, Apaloosas en Arabieren, zijn heerlijk om op te rijden. Elke rit is anders: in april staat de natuur centraal, in mei is het heerlijk picknicken in het bos, in juni is het paddenstoelentijd, in de zomermaanden rij je langs en door de Semois, en in september hoor je gegarandeerd burlende herten. www.lescavaliersdestremacle.be

Tip 2: Le Trou des Fées

Met jonge kinderen in de buurt? Dan is Le Sentier des Fées, in de bossen van Bonlieu, een sprookjesachtig mooie wandeling. Het hoogtepunt is le Trou des Fées, de Feeënspelonk. Het rotsachtige overhangsel doorboord met gangen en gaten is van kiezelhoudende zandsteen. De natuurlijke erosie begon reeds in het Jurastijdperk. De belangrijkste galerij is 15 meter lang en is mogelijkheid het werk van de mens in de prehistorie. www.soleildegaume.be

Tip 3: Ondergronds in Remouchamps

Wie avontuurlijke daguitstappen in Wallonië zegt en een andere dan toeristische kijk wil op het grottenstelsel van Remouchamps stellen we een grottentocht voor. Met NewLife Outdoor Sports, in de regio rond Coo, kan je tal van avontuurlijke en survivalactiviteiten boeken. Voor speleologie maakt de organisatie gebruikt van de grot Trou Lecoq. Voorzien van een helm met lamp klim, klauter, sluip en kruip je onder begeleiding door het grottenstelsel. Trek kleding aan die vies mag worden! www.newlife.be

Tip 4: Dieren spotten

Wallonië herbergt 544 800 hectare bossen en groen. Een oase voor wilde dieren zoals herten, dassen, bevers, vogels, vossen, dassen, vleermuizen en veel meer. Oog in oog staan met een wild dier maakt een natuurwandeling natuurlijk des te meer memorabel. Om te weten waar je moet zijn kan je een natuurgids onder de arm nemen of een spottocht boeken. En anders zijn er wildparken in Saint-Hubert, Stavelot, La Roche-en-Ardenne en Han-sur-Lesse. www.walloniebelgietoerisme.be

Ook leuk: culinaire fietsroutes in Wallonië.