Home Anders Outdoor Luchtsporten in Wallonië: ons land vanuit vogelperspectief

Luchtsporten in Wallonië: ons land vanuit vogelperspectief

0
Luchtsporten in Wallonië: ons land vanuit vogelperspectief

Ooit al eens gedroomd dat je kan vliegen? Zalig, toch? De wereld aanschouwen vanuit vogelperspectief blijft bijzonder. Tel daar een portie adrenaline bij op en je weet dat je in bent voor een onvergetelijk avontuur. Hier enkele tips voor luchtsporten in Wallonië.

Zweefvliegen, paragliden, parachutespringen, een ballonvaart… Er zijn verschillende manieren om Wallonië vanuit de lucht te verkennen. Wat ons vooral is bijgebleven van een tandemvlucht per parapente is het geluid van de wind, het sereen gevoel, al het groen en de vogels die onder ons vlogen. Dat eenmaal de adrenaline wat was weggezakt, want zenuwachtig waren we wel.

Luchtsporten in Wallonië

Tip 1: Boek een tandemsprong!

De parachutismeschool van Cerfontaine organiseert sprongen vanaf het vliegveld van Cerfontaine. Skydive Spa doet hetzelfde vanaf het vliegveld van Spa. Een tandemsprong is ideaal voor durfals die parachutespringen een keer willen proberen. Veilig vastgemaakt aan een tandemmaster ervaar je hetzelfde als wat een skydiver meemaakt: de sprong, de vrije val, de snelheid, het openen en het besturen van de parachute, de landing… Met als enige verschil dat iemand anders het voor je doet. www.skydivecerfontaine.be of www.skydivespa.be

Tip 2: Maak kennis met parapenten

Op windstille zomeravonden zie je ze geregeld boven het landschap vliegen: grote parachutes met daaronder klein poppetjes die profiteren van thermische stijgwinden om steeds hoger en verder te gaan. Ook hier maak je meestal met de sport kennis tijdens een tandemvlucht, waarbij een ervaren instructeur je startend vanaf een helling mee de lucht in neemt. In tegenstelling tot parachutespringen is je airtime veel langer. www.lescondors.be, www.fou-d-l.be of www.parapenteconfluence.be

Tip 3: Airspace Indoor Skydiving

Onverhoopt slecht weer? Dan sturen we je graag naar Airspace Indoor Skydiving in Charleroi. Het gevoel van een vrije val is vergelijkbaar net een sprong vanuit een vliegtuig, alleen ‘vlieg’ je dus in een verticale windtunnel met een diameter van 4,5 meter en 17 meter hoog. De wind haalt een maximumsnelheid van 310 km/uur. Kinderen mee? Dat kan, vanaf vier jaar mogen ze zich ook aan hun eerste ‘sprong’ wagen. www.airspaceindoorskydive.be

Meer avontuur? Check deze avonturenparken in Wallonië?


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

6 + negen =