Warm? Water! Op en rond de Meren van l’Eau d’Heure

Op en rond de Meren van l'Eau d’Heure

Met de zomer in aantocht is ‘water’ het eerste wat in ons opkomt. Na afgelopen koude winter is een mooie zomer immers welverdiend. Wat wateravontuur betreft zijn er maar weinig plekken die kunnen tippen aan de Meren van l’Eau d’Heure.

De Meren van l’Eau d’Heure

De Meren van l’Eau d’Heure is het grootste merengebied van ons land, goed voor 600 hectare meren en 70 kilometer oevers, omringd door 600 hectare bos en nog eens evenveel hectare weiden. Vijf van de meren zijn bestemd voor watersport. Voor iedere activiteit is er een apart deel gereserveerd, wat de veiligheid van jong en oud ten goede komt. Er is een duikcentrum met kleedkamers en een clubhuis. Een zeilclub waar je kan surfen, kajakken of catamaranvaren. En een zone waar je kan jetskiën, zittend of staand. Zwemmen kan in de zwemzones van Falemprise en Plate Taill.

www.lacsdeleaudheure.be

Tip 1: The Spin, 100% ecologisch te water

Wakeboarden, waterskiën, wakeskaten, kneeboarden… In het Spin Cablepark, op het meer van Féronval, heb je de keuze. Links en rechts van de grote kabelbaan staan er 13 verschillende obstakels, een beetje zoals in een skate- of snowpark. De installatie is aangedreven op zonne-energie en 100% ecologisch. Basismateriaal is aanwezig en een professioneel team staat met de nodige uitleg klaar. Voor kinderen tussen 6 en 11 jaar worden speciale sessies en stages georganiseerd. Bij The Spin kan je ook paddelboarden of slacklinen uitproberen. www.thespin.be

Tip 2: Triatlon van l’Eau d’Heure

In voor een uitdaging? Schrijf je dan in voor de Triatlon van l’Eau d’Heure op 3 juni 2018 op en rond de Meren van l’Eau d’Heure. De wedstrijd trekt jaarlijks meer dan 1000 deelnemers uit binnen- en buitenland voor een combinatie van 1,5 km zwemmen, 42 km fietsen en 10 km lopen, of respectievelijk 500 meter, 20 km en 5 km in de kortere wedstrijden. Er is ook een Ironkids en een duathlon voor 6- tot 12-jarigen. Inschrijven kan nog tot 20 mei. www.oxygenetriathlon.be