SnowWorld Klimpark: het grootste klimpark van Europa

SnowWorld Klimpark: het grootste klimpark van Europa

Het grootste klimpark van Europa? Dat vinden we om de hoek in Landgraaf, op nog geen 1,5 uur rijden van Brussel of Antwerpen. SnowWorld Klimpark beslaat een oppervlakte van ongeveer 25 000 m² en herbergt ook een spectaculaire Alpine Coaster en zes spannende ziplines. Alles geschikt voor jong en oud, sportief of recreatief. Ideaal dus voor een avontuurlijke (dag)uitstap.

SnowWorld Klimpark, grootste klimpark van Europa

We beginnen de dag op het startplateau waar we met ons groepje beginnen met klimmen. We zetten onze helm op en krijgen een gordel om. Onze leeflijn wordt aan de kabel bevestigd. Daarna krijgen we een korte uitleg over de regels in het SnowWorld Klimpark. Vervolgens kunnen we kiezen uit verschillende makkelijke en moeilijke routes op 8 en 12 meter hoogte. Onderweg kunnen we makkelijk van moeilijkheidsgraad wisselen. De 34 Noorse boomstammen bijvoorbeeld zijn op twee niveaus met elkaar verbonden met touwen, ladders en obstakels.

Op de top van de berg beklimmen we de houten tipi en kijken we uit over Nederland, België en Duitsland. Nog even genieten en daarna gaat het vooral heel snel. De zes ziplines hebben een totale lengte van bijna een kilometer en brengen ons met een snelheid van 50 kilometer per uur in een mum van tijd naar het dal. Daredevils als we zijn gaan we na dit avontuur uiteraard nog voor een ritje in de Alpine Coaster. Adrenaline gegarandeerd! We scheren dwars door het klimpark naar beneden op de rodelbaan, maken een sensationele 360° bocht op tien meter hoogte en diverse scherpe bochten. En dat tegen een snelheid tot 45 km per uur.

Na alle inspanning nestelen we ons op het zonneterras. Hier kun je in alle rust genieten van een drankje, hapje of een uitgebreide tafelbarbecue. Wintersportliefhebber kunnen ook het hele jaar door de langste indoorpiste van de Benelux op.

Met een overnachting in viersterrenhotel SnowWorld Landgraaf maak je van je bezoek aan SnowWorld Klimpark zo een compleet weekend weg. Maastricht, Valkenburg en Aken liggen trouwens op steenworp afstand. In alle drie de gebieden is het heerlijk wandelen en genieten van de culturele bezienswaardigheden. Of ontdek Parkstad Limburg, boordevol topattracties zoals GaiaZoo en Mondo Verde. Kortom: er valt veel te beleven in het mooie Zuid-Limburg!