Roc d’Ardenne in Houffalize: het beste van de streek

Roc d’Ardenne in Houffalize

Elk jaar is mountainbikefestival Roc d’Ardenne in Houffalize een schitterende beleving voor deelnemers, supporters en passanten. Wat de editie van 2018 van 27 tot 29 april in petto heeft? Geen beter persoon om dat aan te vragen dan de parcourbouwer, Thierry Guiot.

Wat is er uniek aan mountainbikewedstrijd Roc d’Ardenne in Houffalize?

Thierry Guiot: “De locatie! De routes gaan dwars door de Ardense bossen, van de ene naar de andere kant van de Ourthevallei. Voor 2018 hebben we de trails iets hertekend. Zo passeren we de Cheslinsite, over een brug en pittoreske paden, bevat de gastronomische route minder verharde stukken en hebben we ook nieuwe singletrails toegevoegd.”

Wat is de mooiste passage?

“Er zijn er zoveel! Martin-Moulin, Rensiwez, de singles van Bonnerue, de voetgangersbrug van Boujeuselle, l’Ermitage… Maar het mooiste stuk is volgens mij in Cheslin (na 35 km), wanneer je een weids uitzicht voorgeschoteld krijgt op de boerderij aan de brug in het bos van Bertogne.”

En het meest uitdagende aspect?

“Maximaal profiteren van alles wat Roc d’Ardenne te bieden heeft! De Rando Roc Night op vrijdagavond, de Roc d’Ardenne en Roc Ruelle op zaterdag, de Rando Gourmande zondag… De grootste uitdaging op fysiek vlak is de Roc Marathon. Dit parcours vat in 83,6 kilometer het beste van de streek samen en telt maar liefst 4500 hoogtemeters.”

Moet je een ervaren mountainbiker zijn om mee te doen?

“Ik denk dat er voor elk type mountainbiker een parcours is te vinden. Of het nu op technisch vlak is of qua hoogtemeters, of in een toertocht zoals de Rando Roc Rouge of de Rando Roc Gourmond. De Ardennen en zeker de Ourthevallei zijn natuurlijk per definitie vrij heuvelachtig en ook het weer kan soms voor verrassingen zorgen. En anders is er nog altijd die frisse La Chouffe (lacht).”

Inschrijven kan nog!

Dit vonden de deelnemers ervan

Deelnemer Ben D’Hooghe: “Houffalize is natuurlijk een bekende en leuke mountainbikelocatie, en tijdens het event is het hele dorp in mountainbikesfeer. Erg plezant. Wat ik het meest uitdagend vind aan de wedstrijd? Het vele klimmen en dalen. Dat maakt er een pittige omloop van. Op een lange col vind je een zekere cadans, maar dat is hier dus niet het geval.”

Lees ook het interview met deelneemster Aurélie De Boiserie.

 

Shop Lokaal