Ocean Film Tour in België op 25 en 26 april. Een must see!

Ocean Film Tour

De Ocean Film Tour komt weer naar België. Op 25 en 26 april kan je in respectievelijk Gent en Sint-Niklaas bijna drie uur lang genieten van verschillende documentaires en lezingen. Reken op spectaculaire beelden en inspirerende verhalen met als centraal thema ‘zee’.

Het programma van de Ocean Film Tour bestaat uit zes indrukwekkende documentaires over het blauwe wonder van onze planeet: onze zeeën en oceanen. Verhalen die je inspireren, maar je ook klimaatkritisch aan het denken zetten. Niet voor niet zijn milieuorganisaties zoals de Surfrider Foundation, Sea Shephard, Viva con Agua, Ocean Care en WDC partner, naast o.a. Discovery Channel en Suunto.

Ocean Film Tour 2018, de films

Dat je met je neus aan het scherm gekluisterd wit, is zeker. Een korte omschrijving van de uitgekiende selectie films

Ocean Rider
In 220 dagen rond de wereld zeilen: de Zwitser Yvan Bourgnon ziet het groots. In een kleine catamaran, zonder cockpit en zonder bescherming tegen de elementen. Met zijn camera legt hij alles vasten, stormen, schipbreuk en piraten inclusief. (35 min.)

Paradigm Lost
Kai Lenny is surfer, windsurfer, kitesurfer en standuppeddelaar. De 25-jarige Hawaïaan surft al vanaf zijn 5de en staat bekend als een exceptioneel natuurtalent. Geniet van de beste watersportactie in verschillende disciplines op de mooiste plekken van de wereld. (14 min.)

Dolphin Man
De Franse freediver Jaques Mayol vestigde verscheidene records in het vrije duiken en doorbrak onder andere, in 1976, de magische 100-meter grens. Dolphin Man is het portret van een rusteloze man, die in de oceaan zocht, wat hij onder de mensen niet vond. (30 min.)

Vamizi
Iets vanaf de kust van Mozambique wacht een onbekende schat: een van de oudste koraalriffen ter wereld. Maar dit paradijsje van biodiversiteit wordt bedreigd. Vamizi neem de kijker mee naar een een fascinerende, maar kwetsbare wereld. (24 min.)

Water II
Een ode aan de golven. Morgan Maasen duikt met zijn hogecontrast slowmotion camera in de hand onder water en toont ons de oceaan en golven vanuit een nieuw perspectief. Wederom magische beelden van een blauw muze. (5 min.)

The Big Wave Project
Zeg ‘Nazaré’ tegen een surfer en zijn hart gaat sneller kloppen. Het kleine visdorp aan de Portugese kust staat bekend om zijn immense, woeste golven die zelfs de allerbeste surfers ter wereld tot de limieten van hun kunnen pushen. (7 min.)

And then we Swam
De Indische Oceaan over in een roeibootje? Serieus?! Wel voor Ben Stenning en James Adair. Na 116 dagen roeien bereiken ze vanuit Australië eindelijke de kust van Mozambique. Om vijf mijl uit de kust te kapseizen… (35 min.)

Ocean Film Tour praktisch

  • 25 april in Gent, Sphinx Cinema, om 7:30 uur
  • 26 april in Sint-Niklaas, Sinoscoop, om 20 uur
  • Tickets kosten 16 euro
  • De Ocean Film Tour reist ook door Australië, Duitsland, Denemarken, Italië, Luxemburg, Nederland, Zwitserland de VS en Oostenrijk.
  • www.oceanfilmtour.com

Meer films? Ook het Banff Mountain Film Festival strijkt in België neer, op diverse locaties van maart tot en met mei.