Home Lees Far Out Online 2018 > Zomer Bekende Vlamingen op de loop: Francesca Vanthielen

Bekende Vlamingen op de loop: Francesca Vanthielen

0
Bekende Vlamingen op de loop: Francesca Vanthielen

Bekende Vlamingen op de loop

Hardlopen een toffe sport? Zeker weten. Ook verschillende Bekenden Vlamingen trekken geregeld hun loopschoenen aan. Sommige van hen zien we zelfs geregeld voorbijlopen. Tijd om een praatje te slaan.

Francesca Vanthielen (voormalig presentatrice)

Waar loop je het liefst in eigen land?

Heel af en toe gaan we lopen in het Zoniënwoud, in Brussel. Het is er prachtig. Zalig om eens in de natuur te lopen. Antwerpen blinkt alleszins niet echt uit qua luchtkwaliteit; dat verschil merk je wel. Ook als ik mijn ouders een bezoekje breng in Limburg, trek ik geregeld mijn loopschoenen aan.

Wat was je mooiste loopsessie ooit in het buitenland?

Op reis ga heb ik altijd mijn loopschoenen mee. Dat is zo fijn aan de sport: je kan het eender waar en wanneer doen. Maar als ik moet kiezen, dan ga ik voor de jaarlijkse Mammoetloop in Cadzand, een halve marathon door de duinen begin februari. Een koud en zwaar parcours, maar zo’n mooie en rustige wedstrijd.

Welk hightech-item loopt met jou mee?

Vroeger liep ik met hartslagmeter maar die dingen schuren, vallen uit, vinden geen gps, dan weer is het downloadprogrogramma verouderd. Ik heb het er wat mee gehad. Dus nu loop ik zonder elektronische snufjes. Als ik alleen ga lopen, luister ik soms naar muziek, maar ik geniet evenzeer van de stilte.

Met wie mogen we je altijd op pad sturen?

Ik zit in een loopgroepje en we spreken drie keer per week af. Om 8 uur gaan we lopen, daarna drinken we koffie en beginnen we aan onze werkdag. Ik ben dus blij met mijn huidige loopvrienden.

Heb je nog een ultieme loopdroom of -doelstelling?

In maart liep ik met de ploeg van Saartje Vandendriessche de 100 km voor Kom op Tegen Kanker. Zij deed 40 km, ik 30 km, Sabine Appelmans 20 km en Hanne Decautere 10km. In april loop ik de 10 Miles in Antwerpen en daarna gaat de koersfiets weer van stal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 × een =