Home Coleman Verduisterde gezinstent Coleman in de test

Verduisterde gezinstent Coleman in de test

0
Verduisterde gezinstent Coleman in de test
Coleman Rocky Mountain 5 Plus

Vorige zomer kampeerde Far Out-reporter An met haar gezin in een weiland in de Ardennen. Ze testte er de Rocky Mountain 5 Plus, verduisterde gezinstent Coleman. Grootste troef met kleine kinderen? De verduisterde slaapcompartimenten.

Verduisterde gezinstent Coleman in de test 

Specificaties Coleman Rocky Mountain 5 Plus

  • Type: tunneltent met een voortent en een slaapcompartiment dat je in twee kan delen

  • Gewicht: 16,8 kg

  • Afmetingen tentzak: 70 x 32 x 30 cm

  • Hoogste punt: 195 cm.

  • Slaapcapaciteit: 5 personen volgens Coleman. Wij denken eerder aan 4, tenzij je mensen in de voortent laten slapen. Het slaapcompartiment meet 210 op 280 cm.

Wind-, regen- en hagelproof

Er is geen betere locatie dan de Ardennen om een gezinstent te testen. De typisch Belgische weersomstandigheden hadden we alvast mee. Een uur nadat we de tent opgezet hadden, begon het te onweren: wind, hagel, regen… alles erop en eraan. Binnenin de tent bleef het gelukkig kurkdroog. Ook van ochtendlijke dauw hadden we weinig last, dankzij het waterdichte grondzeil dat over het hele grondoppervlak zo’n 15 cm hoog overgaat in de tentwand. De volgende dag genoten we van een hete zomerzon, maar in de tent zelf bleef de temperatuur draaglijk.

Verduisterd slaapcompartiment

Voor gezinnen met jonge kinderen is deze tent een aanrader. Omdat de slaapcompartimenten verduisterd zijn met de zogenaamde BlackOut Bedroom Technologie werden onze kinderen – een baby van vier maanden en een peuter van tweeënhalf – ‘s morgens niet voor dag en dauw wakker. Ook tijdens de middag vonden ze snel hun slaap in de donkere tent. Wanneer je het slaapcompartiment volledig afsluit, wordt het pikdonker, maar ook een tikkeltje claustrofobisch en benauwend. Daarom lieten we altijd één van de twee deuren van het slaapcompartiment open.
Het slaapcompartiment telt twee ingangen, elk met een afzonderlijke rits en muggengaas. Je kunt het slaapgedeelte in twee delen met een scheidingszeil.

Lichte voortent

Zo donker het slaapgedeelte is, zo licht de voortent. Daarvoor zorgen het witte tentzeil en de doorzichtige PVC-ramen. Er zijn geen zij-ingangen, enkel een loodrechte deur aan de voorkant. Hierdoor kun je de zijwanden volledig gebruiken om spullen tegen te zetten. Handig is het kleine afdakje aan de voordeur. Dat zorgt ervoor dat je niet meteen nat wordt wanneer je moet naar buiten moet als het regent. De regen lekt niet op het grondzeil wanneer je de deur openritst, iets waar we we wel last van hebben bij tunneltenten met zijdeuren.

De voortent zelf is ruim genoeg om materiaal te stockeren en wat in te spelen, maar nu ook weer niet zo groot om er al je vakantieavonden in door te brengen.

Conclusie

De verduisterde gezinstent Coleman is een toptent voor gezinnen met kleine kinderen en langslapers. De voortent is ruim maar niet supergroot, waardoor je op de camping ook nog plaats hebt náást de tent. Met 16,8 kg is dit geen lichtgewicht, dus het is niet meteen een tent om mee te nemen op trekking.

Lees meer over Rocky Mountain 5 Plus op de website van Coleman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twintig − twaalf =