Home Fietsen Kompas: Fietsnieuws

Kompas: Fietsnieuws

0
Kompas: Fietsnieuws

Fietserbrug dwars door de heide

De Limburgse projecten ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland krijgen er een flinke broer bij. Eind dit jaar kan je in het Nationaal park Hoge Kempen over een monumentale fiets- en voetgangersbrug dwars door de heide rijden. Met de fietslandmarks wil Limburg krachtige verbindingen leggen tussen het aanwezige erfgoed in de regio en de natuur. De brug van het project ‘Fietsen door de Heide’ wordt gebouwd in Maasmechelen, tussen knooppunten 550 en 551.

Blikvangers langs de Antwerpse fietsostrades

Kunnen doorsjezen op fietssnelwegen, overal in Vlaanderen wordt het werkelijkheid. www.fietssnelwegen.be toont hoe het fietsostradenetwerk er in de nabije toekomst zal uitzien. Omdat langs fietsostrades vaak ook interessante bezienswaardigheden liggen, werkte de Provincie Antwerpen twee lusvormige fietsroutes uit. De trajecten lopen deels langs de fietsostrades F1 Antwerpen-Mechelen-Brussel en F14 Antwerpen-Essen en deels langs het lokale fietsknooppuntennetwerk. De routes downloaden kan op www.provincieantwerpen.be, via de zoekterm ‘Fietsfolders fietsostrades F1 en F14’.

Mountainbiken onder de Deense sterrenhemel

De Deense eilanden Møn en Nyord kregen de status van International Dark Sky Park. De lokale gemeenschap verricht er heel wat inspanningen om de sterrenhemel en de duisternis te bewaken en heet bezoekers ook ’s nachts welkom om van die duisternis te genieten. Nachtbrakers kunnen er onder andere deelnemen aan Dark Sky-tochten voor mountainbikers en viswedstrijden onder de sterrenhemel. Wereldwijd kregen 44 regio’s het keurmerk Dark Sky Park, waarvan negen in Europa. Ontdek ze op www.darksky.org

Binnenkort ook e-bikewedstrijden?

Omdat de e-bike ook steeds populairder wordt, denkt de Europese wielerfederatie UEC eraan evenementen en wedstrijdreeksen voor elektrisch ondersteunde fietsen en mountainbikes op te richten. De federatie erkent dat e-bikes de wielersport een stuk toegankelijker maken en extra mogelijkheden bieden aan de toeristische sector.

Met bagagevervoer trappen langs ingerichte tenten

Velen onder ons hebben wel zin in een gezinsfietsvakantie, maar zien het gesleur met kampeermateriaal niet zitten. Dankzij een nieuwe reisformule van SNP natuurreizen mag je het sleuren achterwege laten. Overdag maak je een mooie, niet te lange fietstochten met het gezin rond de Franse rivier Saône, ‘s avonds overnacht je in een goed uitgeruste tent op een groene en kindvriendelijke camping. Slaapt gebeurt in echte bedden en je bagage wordt van de ene naar de andere camping gebracht. www.snp.nl


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf × 5 =