Far Out 2018

0
Far Out 2018

Begin er gewoon aan!

Het heerlijke aan dit magazine maken, is dat ik er telkens zelf massa’s inspiratie van krijg. Goesting om idyllische plekken vol natuurschoon te ontdekken, om avontuurlijke sporten uit te proberen…

Ik ben ondertussen helemaal begeesterd door de verhalen van Jochem Cuypers (p x), die samen met zijn vrouw Kim en hun twee kinderen Tristan (7) en Nanook (5) de wereld rondtrekt met behulp van niet-gemotoriseerde voertuigen, zoals sledes en kamelen. Jochem zelf vertelt er zo enthousiast over, dat ik het voel kriebelen om ook eens een fietsvakantie door Frankrijk te ondernemen. Of een bergtocht te maken met een ezel die de bagage draagt. Jochem gaf me alvast een gouden raad: zit niet te twijfelen en lees geen dertig boeken. Begin er gewoon aan.

We zullen nochtans een serieus inhaalmanoeuvre moeten doen, willen we beter scoren dan zijn zevenjarige zoon Tristan. Die sliep – hou je vast – al 900 nachten in een tent. Vijf weken daarvan gebeurden in Groenland, bij dertig graden onder nul. Korte vergelijking: onze zoon van bijna drie bracht gedurende zijn jonge leven amper twaalf nachten in een tent door. In de Ardennen. Zijn zus kampeerde voor de eerste keer toen ze drie maanden oud was en binnenkort viert ze haar eerste verjaardag onder een tentzeil. Dan gaan we met enkele gezinnen kamperen in Fontainebleau, het boulderparadijs onder Parijs. Al vrees ik dat de trip zich voor mij zal beperken tot klauteren op kindvriendelijke rotsen met zoonlief en door het zand rollen met de dochter. Boulderen is supertof, maar sinds ik ooit verkeerd landde en daarbij mijn kruisband scheurde, ben ik er niet meer zo happig op om van een rotsblok te tuimelen.

Het échte klimmen – aan koorden op hoge rotsen – spreekt me helaas minder aan. Gelukkig vond ik dankzij redacteur Jurgen een ideaal compromis: klettersteigen. Als ik zijn reportage in onze Klimspecial (p x) mag geloven, moet je daar niet te veel voor kunnen (ideaal!), maar geniet je tijdens het klimmen toch van ongelooflijke uitzichten. Dubbele win! Misschien moeten we de komende jaren ook maar eens werk maken van dat rondje klettersteigen in de Dolomieten. Of van een Deep Water Solo (p x) trip. Rotsen beklimmen die boven het water hangen en jezelf in het heerlijk warme zeewater laten vallen als je moe bent. Dat kan gewoon niet slecht zijn.

Ik wens je deze zomer veel verfrissende plonzen.

En natuurlijk ook veel leesplezier.

 

An Kokken

Hoofdredactrice

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

9 − zeven =