Home Anders Outdoor Suppen voor beginners: Stand-up paddle

Suppen voor beginners: Stand-up paddle

0
Suppen voor beginners: Stand-up paddle

Stand-up paddle (SUP) is een laagdrempelige watersport. Suppen voor beginners is helemaal ideaal op rustig water op een windstille dag. Van zodra je comfortabel met je board door het water glijdt, is het puur genieten van de omgeving. Of het nu op een binnenwater in eigen land is of in de azuurblauwe wateren van een exotisch eiland.

Suppen voor beginners

  1. Kies een dik en breed supboard

Kies als beginner voor een breed en dik supboard, dat tijdens het peddelen voldoende stabiliteit biedt. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je naargelang de omgeving en condities opteren voor een meer wendbaar supboard, type surf of race. Wie graag met zijn supboard op reis trekt, raden we een opblaasbaar board aan. Bijzonder praktisch in het vervoer, snel opgepompt en al even snel weer opgeruimd.

  1. Een goede peddel is cruciaal

Nog een must vooraleer je het water op kan: een goede peddel. Voor een ideaal rendement tijdens het peddelen zou de peddel tussen de 20 en 26 cm groter moeten zijn dan je lichaamslengte. Maar test vooral uit en fixeer je niet op deze regel. Wil je vaart maken? Steek je peddel ter hoogte van de neus van het supboard in het water en strijk ermee tot je ter hoogte van je hielen komt. De peddel langer in het water houden, remt je alleen maar af.

  1. Neem een evenwichtige houding aan

Het moeilijkste moment voor veel beginners is het evenwicht bewaren wanneer ze rechtop het supboard staan. Vergemakkelijk die stap door een positie in het midden van je board aan te nemen, met de voeten parallel en voldoende ver uit elkaar. Vanaf dan is het peddelen geblazen. Een belangrijk element bij het peddelen, is dat je het bovenlichaam het werk laat doen, de knieën lichtjes gebogen.

Wil je meer oefenen? Je kan suppen in Vlaanderen of suppen op de Seine in Parijs.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

2 × drie =