Home Bestemmingen Kompas: Reisnieuws

Kompas: Reisnieuws

0
Kompas: Reisnieuws
Bordeaux

Bordeaux laat je gratis kamperen in kunstwerken

De Franse stad Bordeaux wil toeristen aanmoedigen om de natuur in te trekken. Ze liet enkele kunstzinnige kampeerplekken bouwen, waar reizigers één nacht gratis mogen verblijven. Ooit al eens willen slapen in een schelp, wolk of uil? Reserveer dan je plekje via http://lesrefuges.bordeaux-metropole.fr

Nieuwe trend: de fitcation

Na de staycation – vakantie in je eigen huis – ziet touroperator Neckermann/Thomas Cook een nieuwe trend bij vakantiegangers: de fitcation. Het concept is om ontspanning en inspanning te combineren, zodat je fit blijft terwijl je van je vakantie geniet. Bijvoorbeeld door op idyllische locaties aan yoga te doen met een professionele coach, suppen op een azuurblauwe zee of paardrijden tussen de heuvels. Een echte Far Out-vakantie met andere woorden. Wij zijn fan!

Honingwellness

Wist je dat Slovenië de bakermat van de bijenteelt is? In hoofdstad Ljubljana staan massa’s bijvriendelijke planten gezet en overal in het land vind je prachtige bijenkasten. Ideaal om na een hike in de Julische Alpen te genieten van honingwellness of een kuur apitherapie.

authentic-routes.com/apiroutes

Door de Andes in een luxeslaaptrein

Sinds je ook door Zuid-Amerika kan sporen in een luxetrein, is de Orient Express is helemaal passé? Tijdens een rit met de Belmond Andean Explorer kijk je uit over het Andesgebergte van Peru terwijl je in kamerjas vanuit je lederen fauteuil nipt aan een cocktail. In twee nachten reis je van Cusco naar Arequipa en maakt onderweg een tussenstop aan het Titicacameer. Voor wie het zicht naar buiten niet volstaat, kan ook een massage boeken of ontbijt met bubbels reserveren. Op www.belmond.com/trains lees je hoe lang je nog zal mogen sparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × vier =