Home Bestemmingen Inspirerende outdoorboeken

Inspirerende outdoorboeken

0
Inspirerende outdoorboeken

Omdat we af en toe ook in onze luie zetel, hangmat of kampeerstoel zitten kunnen we ideeën opdoen met deze inspirerende outdoorboeken, reisgidsen en romans over fietsen, wandelen, lopen en de wondere wereld van het reizen in de natuur.

Inspirerende outdoorboeken voor de buitenlucht 

Als een nomade langs Spaanse en Portugese kusten

Lifestylejournaliste Veerle Helsen had vorig jaar nood aan een pauze. Ze kocht een oude camper, stak er haar surfplank in en reisde in haar eentje langs de kusten van Spanje en Portugal. Een halfjaar lang deelde ze via Instagram/veerlehelsen de mooiste foto’s van verlaten kliffen, duinen, surfers en strandbarretjes. In Surf & Stay bundelt ze die ontdekkingen, weg van de klassieke toeristische paden. Het boek komt uit in april en in augustus mag Helsen al een tweede boek voorstellen: Van Life. Daarin brengt ze een ode aan reizen in een busje, met naast tips & tricks ook verhalen van bekende busnomaden.

Surf & stay, Veerle Helsen, Lannoo, 272 p., € 29,99
Van Life, Veerle Helsen, Lannoo, 272 p., € 34,9
9

Fietsen en wandelen rond ons watererfgoed

Het Vlaamse landschap is eeuwenlang gevormd door de Noordzee en de rivieren. Overal kom je dan ook watermolens, sluizen, havengebouwen en andere monumenten tegen, sommige al honderden jaren oud. Deze gids loodst je naar de mooiste plekken aan en op het water in Vlaanderen. Altijd een toffe uitvalsbasis voor een fietstocht of een wandeling.

Genieten aan het water in Vlaanderen – Toeristische gids voor kust, havens en waterlopen, Marcel Schoeters, Lannoo, 272 p., € 24,99

Over reizen… en weer thuis komen

Argentinië, Turkije, Haarlem… tien jaar lang was reisreporter Iris Hannema op doorreis. Ze was nog niet thuis, of daar stond ze alweer onrustig klaar om nieuwe avonturen te beleven. Pas sinds ze een vaste thuis heeft gevonden in de Franse Alpen, komt Iris pas echt aan leven toe. In Reizen volgens Hannema vraagt ze zich af of reizen weglopen is? Of reizen een talent is, of iets dat je kunt leren? En waar nu net de aantrekkingskracht van tijdelijkheid ligt.

Reizen volgens Hannema – Over reislust, ontwortelen en thuiskomen, Iris Hannema, 256 p., De Arbeiderspers, € 19,99

Vriendschap in de Alpen

Met het bekroonde De acht bergen brengt Paolo Cognetti een ode aan het berglandschap van zijn jeugd. Deze Italiaanse bestseller behandelt thema’s als vriendschap en familiebanden, geplaatst tegen de onweerstaanbare en angstaanjagende achtergrond van Valle d’Aosta, in de Italiaanse Alpen.

De acht bergen, Paolo Cogneti, De Bezige Bij, 224 p., € 19,99

Het Bosboek

Met het vrolijk geïllustreerde Bosboek in de hand wordt elke gezinswandeling door het bos een avontuur voor klein en groot. Dankzij de toffe tekeningen en interessante weetjes herken je plots een ringslang of een tonderzwam, en weet je eindelijk onder welke boom je nu eigenlijk staat. Toffe extra: een determinatieposter om mee te nemen op stap, met daarop de belangrijkste dieren en planten.

Het Bosboek, Sarah Devos, uitgeverij Manteau, 192 p., € 24,99

Leven aan de Congorivier

Met 4371 kilometer is de Congorivier de ruggengraat van Congo. Landgenoot Kris Pannecoucke, zelf geboren in hoofdstad Kinshasa, reisde de rivier stroomopwaarts af van monding tot bron. In het prachtige koffietafelboek Fleuve Congo River neemt hij je meer naar de kleurrijke mensen en taferelen die hij onderweg tegenkwam. Van rondreizende worstelaars tot vissers, acrobaten en spirituele rituelen in het water.

Fleuve Congo River, Kris Pannecoucke, Picha Publishing, 288 p., € 45

 

Inspirerende outdoorboeken: 262 x inspiratie voor je outdoor bucketlist

200 prachtige fietstochten

Dankzij dit boek kom je nooit meer inspiratie te kort voor een fietsvakantie. Lonely Planet bracht 200 mythische fietsroutes uit alle continenten in kaart, van mountainbiken over de rode rotsen in Utah tot een fietstrekking door de Himalaya. De tochten staan gerangschikt per werelddeel. Verwacht geen gedetailleerd uitgeschreven routes, laat je vooral inspireren door de heerlijke beelden.

De wereld in 200 mythische fietstochten, Lannoo, 328 p., € 27,99

50 spectaculaire wandelroutes

Ben je eerder een wandelaar dan een fietser, dan is er ook voor jou een boek vol inspiratie. Lannoo’s Reisboek World Trekking bundelt de 50 mooiste wandelroutes ter wereld. Ontdek wandelpaden in het Hoogland van IJsland, routes op de Azoren of volg de sporen van goudzoekers door de Rocky Mountains. Nog even geduld, de gids komt pas uit in mei.

Lannoo’s Reisboek World Trekking – De spectaculairste wandelroutes ter wereld, 416 p., € 39,99

12 mythische trailruns

Rick Merchie, die met Hitchhiking Everest een boek schreef over zijn liftavonturen naar Nepal, zet in The Holy Trail het zuivere hardlopen centraal. Op een verhalende manier beschrijft hij twaalf trailruns op verbluffende locaties. Het boek is pas beschikbaar vanaf mei, maar ondertussen werkt Rik al aan een opvolger: The Holy Hike.

The Holy Trail, Rik Merchie, Lannoo, 240 p., € 29,99

Met deze inspirerende outdoorboeken doen we ongetwijfeld nieuwe ideeën op om te genieten in de buitenlucht … en dat willen we toch allemaal!

Tekst: An Kokken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie × drie =