Home Lees Far Out Online 2018 > Zomer Tips voor vakantie met de hond

Tips voor vakantie met de hond

0
Tips voor vakantie met de hond
Joke en Bjorn

Joke en Björn zijn met hun drie honden op wandelreis door Europa. Wij vroegen hen tips voor vakantie met de hond. Hoe kamperen ze? Waardoor gaat het stappen vlotter? En wat neem je allemaal mee op een trektocht?

5 Tips voor vakantie met de hond

Tip 1: sleur geen rugzak

“Onze wandelkar Flintstone was oorspronkelijk een fietskar. We pasten ze op maat aan om al onze bagage te dragen én drie honden op een gezonde manier te begeleiden. De honden dragen speciale mushingharnassen en we gebruiken rekbare leibanden. Ik duw en stuur de kar al wandelend, Thor en Nazca trekken. Kamiel, die we als senior hond zien, is vrijgesteld van grote inspanningen en volgt aan de zijkant van de wandelkar. Joke en ik hebben ook elk een harnas, dat we indien nodig kunnen gebruiken om de kar te trekken in de bergen.”

Tip 2: check op voorhand of de dieren gezond zijn

“Onze honden zijn door een dierenarts uitvoerig geïnspecteerd en goedgekeurd voor deze langdurige wandelexpeditie. Ze kregen de verplichte vaccinaties. Verder hebben we een voorraadje pillen bij tegen de grootste gevaren, zoals de Lymeziekte door teken.”

Tip 3: kies een ruime kampeertent

“We kochten een grotere kampeertent, zodat de drie honden in de voortent kunnen schuilen bij regen of storm. Een stake-out, een hoofdkabel met daaraan kortere zijkabels, garandeert dat de honden ’s nachts niet weglopen. Bijvoorbeeld wanneer ze schrikken van geluiden van bronstige herten of wilde everzwijnen. Het helpt hen ook om ’s avonds te rusten in plaats van nog eindeloos te lopen snuffelen op de plek waar we kamperen.”

Tip 4: voorzie voldoende voedsel en water

“We vragen veel inspanning van de honden. Voldoende voeding om goed te recupereren, is dus een absolute must. Vermits we niet elke dag de mogelijkheid hebben om eten in te slaan, dragen we een groot pak hondenbrokken mee. Wanneer we de honden ’s avonds voeden, voegen we water toe aan de brokken, zodat we zeker weten dat de dieren voldoende water opnemen.”

Tip 5: investeer in handige extra’s

“We kochten twee lichtgewicht aluminium kisten en een aantal waterdichte zakken om onze bagage te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Ander technisch materiaal: twee Goal Zero-zonnepanelen, een Steripen om water te filteren en een extra luifel om de honden van schaduw te voorzien. Aanvankelijk leek een kampeerstoeltje ons een enorm luxeartikel, maar ondertussen zijn we heel blij dat we elk ons stoeltje hebben.”

Tip 6 (van de redactie): Lees zeker ook ons artikel over een wandelvakantie met de hond: 7000 kilometer te voet door Europa. Of volg Joke en Bjorn en hun avonturen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 + 6 =