Nog tot 15/4: Tentoonstelling da Vinci in Abdij Villers-la-Ville

Tentoonstelling Leonardo da Vinci in Abdij Villers-la-Ville (c) WBT - JL Flemal
Tentoonstelling Leonardo da Vinci in Abdij Villers-la-Ville (c) WBT - JL Flemal

De Abdij van Villers-la-Ville zal op een op andere manier altijd iets magisch hebben. Deze tentoonstelling van Leonardo da Vinci doet er nog een schepje bovenop. Nog te zien tot einde dit weekend!

Een eeuwenoude cisterciënzerabdij, middenin – en half overgenomen door – het groen, omringd door een wijngaard en diverse tuinen (de tuin met geneeskrachtige kruiden, de tuin van de monniken en de tuin van de abt)… redenen te over om de Abdij van Villers-la-Ville te bezoeken. Vandaag behoren de nog altijd statige ruïnes tot de meest indrukwekkende getuigenissen van het leven van de cisterciënzer monniken en staat de site bekend als één van de meest volledige van Europa.

Da Vinci in Villers-la-Ville

Not tot zondag 15 april kan je de tentoonstelling van Da Vinci bezoeken in de Abdij van Villers-le-Ville. De maquettes van twintig fabelachtige machines uitgevonden door Leonardo da Vinci zijn zonder meer indrukwekkend. Van de tank tot de helikopter of de waterturbine, de hamer, de versnellingen van de fiets en de auto. Een parcours langs panelen met uitleg over het leven van Leonardo da Vinci geeft je een bijzonder inzicht in de tentoongestelde objecten. Deze retrospectieve over de machines van de uitvinder nodigt je uit om jezelf te bevragen over de bijdrage van deze man en zijn tijd aan onze huidige maatschappij. Op de site van België Wallonië Toerisme vind je een kortingsbon op de toegangsprijs van de Abdij van Viller-la-Ville.

Sportief in Waals-Brabant

De onmiddellijke omgeving van de abdij leent zich uitstekend voor sportieve en avontuurlijke uitstappen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de fietstocht der abdijen (kaart en route in de link), een traject van 91,6 kilometer die de Abdij van Villers-la-Ville verbindt met de Abdij van Gembloux, Argenton, La Ramée en Lerinnes. Maar onderweg kom je ook tumuli, een oud kasteel, een belfort en pittoreske hoevens tegen. Of bezoek een van de avonturenparken in Vlaams-Brabant.