Home Materiaal 2018 Na zonneschijn… komt regen. Haal die Ortlieb Duffle Bag maar boven!

Na zonneschijn… komt regen. Haal die Ortlieb Duffle Bag maar boven!

0
Na zonneschijn… komt regen. Haal die Ortlieb Duffle Bag maar boven!

Ook al is het warme weer in aantocht, de geur van regen hangt nog steeds in de lucht. Zelfs putje zomer mogen we ons inderdaad nog verwachten aan de stevige regenbui. Niets vervelender dan natte spullen, dus trek je er maar beter goed voorbereid op uit! Met een stevige Ortlieb Duffle Bag bijvoorbeeld. Te gebruiken als rugzak, expeditietas of 100% waterdichte tas voor al je avonturen.

Scandinavië, Schotland, de groene heuvels van Zuid-Engeland… Het zijn fantastische bestemmingen in de ‘zomer’, maar zowel daar als hier kan het weer wel eens roet in het eten gooien, of zeg maar: dikke, natte druppels in je tas. Het aanbod in waterdichte kleding is overweldigend, dus hier kunnen we ons zonder problemen tegen wapenen. Het probleem zit hem vooral in het droog houden van de spullen in je tas. Eén merk specialiseert zich al jaren in waterdichte tassen, namelijk Ortlieb.

Het verhaal van Ortlieb begint in de lente van 1981. De regen valt met bakken uit de hemel en slaat stuk op een bepakte fietser midden in – jawel – het weelderige Zuid-Engeland. De druppels stromen langs de krullen van de jonge avonturier. Zijn kleding is door- en doorweekt, net zoals zijn tassen met daarin al zijn bagage. Op dat moment dendert er een vrachtwagen langs. De regen torpedeert het zeil, maar de vracht blijft kurkdroog.

Eén ding is zeker, deze gebeurtenis staat in direct verband met de geboorte van de eerste waterdichte Ortlieb fietstas. De jongeman met de krullen was Hartmut Ortlieb en de frustratie van alweer een nacht in een kletsnatte slaapzak was de spreekwoordelijke druppel die het creatieve proces in beweging bracht. Direct na thuiskomst begint de jonge Hartmut met het ontwerpen van de eerste tas van vrachtwagenzeil. In de loop der jaren zijn zijn tassen er alleen maar op verbeterd: gelaste naden, een rolsuiting, het eerste zelfsluitende bevestigingssysteem Quick-Lock1… Op dit moment werken er ruim 130 werknemers bij Ortlieb en wordt gemiddeld maandelijks een product uitgeroepen als ‘Beste Koop’ of ‘Beste Product’ dankzij de hoge kwaliteit en de vele innovaties.

Must have: Ortlieb Duffle Bag

Ortlieb Duffle bag geel als tasWie voor zijn avonturen graag het extreme opzoekt. verwacht van zijn uitrusting ook hetzelfde uithoudingsvermogen. De Ortlieb Duffle Bag bergt al uw spullen daarom waterdicht op en is dankzij de aangenaam zacht gevulde schouderriem (die ook als handvat kan worden gebruikt) snel om te vormen in een praktische rugzak. Door de lange TIZIP-ritssluiting kun je snel bij je spullen, waarvan het volume met de compressieband binnenin ook kan worden verkleind. En dankzij de verstevigde bodem van slijtvast PS620C-weefsel is de Duffle tevens een expeditiepartner voor de lange duur.

  • Inhoud: 85 liter.
  • Made in Germany
  • Absoluut waterdicht (waterkolom van 100.000 mm!)
  • Adviesverkoopprijs: €179.95
  • Info en verkooppunten: www.ortlieb.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

15 − tien =