Home Bestemmingen Kids welkom in Kitzbuehel: familieavontuur in Oostenrijk

Kids welkom in Kitzbuehel: familieavontuur in Oostenrijk

0
Kids welkom in Kitzbuehel: familieavontuur in Oostenrijk

Het Oostenrijkse Kitzbuehel ken je van het skiën en van de wereldvermaarde golfparcours. In de zomer waren we er nog niet geweest. Dan ontpopt het zicht tot een Alpenparadijs voor hikers, mountainbikers en… kinderen. Enkele ideeën voor een familieavontuur in Oostenrijk.

Familieavontuur in Oostenrijk

Hiken met of zonder (gratis) gids

Meer dan 1000 kilometer gemarkeerde wandelpaden ben je wel even zoet. Van piek tot piek, langs de rivier, over de Alpenweiden. In de zomer kan je van maandag tot vrijdag elke dag om 8:45 gratis met een lokale gids op stap (afspraak aan het toerismebureau). Er zijn routes voor beginners en ervaren wandelaars. Een mooie lus met kinderen is de Sonnberg (2 uur, 4,5 km, 185 m klimmen) of de wat uitdagendere Sintersbach (4 uur, 9,3 km, 648 m klimmen).

Kitz GeoCaching

Een extra avontuurlijke toets? Ga geocachen met de kids! Inmiddels zijne r Kitzbuehel 20 geocaches uitgezet. Zo’n schattenjacht maakt het in elk geval een heel stuk makkelijker om kinderen vooruit te branden. Vind je de schat, schrijf dan je bevindingen in het logboek, neem iets uit de doos en leg er iets voor in de plaats. Dat mag een trackable zijn (een object dat je kan traceren en je dus kan volgen over de hele wereld) of gewoon een leuk hebbeding.

Door de lucht glijdend over de Hahnenkamm

Een adventure of a lifetime voor tieners (en mama’s en papa’s die dit nog nooit hebben gedaan) is een tandemvlucht over de Hahnenkamm. Qua durven loslaten, kan deze ervaring wel tellen. Eng, spannend en geweldig tegelijk, maar vooral: volkomen veilig. Een vlucht duurt ongeveer 45 minuten. Trek wat warms aan, want ook al is het zomer, hoog in de lucht koel je toch af. Een minimumleeftijd is er niet, een minimumgewicht doorgaans wel (40 kg). Als ze er maar zin in hebben!

sup_schwarzseeSuppen op de Schwarzsee

Voor een ongewone blik op het omringende landschap kan je suppen op de Schwarzsee. Een supboard huur je al voor € 20 voor een uur of € 30 voor twee uur. Ook SUP-yoga, een sunset chillout paddle (perfect na een vermoeiende hike?) of een SUP-tour over de rivier behoort tot de mogelijkheden.

www.kitzbuehel.com

Meer ideeën voor een familievakantie in Oostenrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 1 =