Trailrunnen in Salzburgerland: van Mozart naar de Sound of Music

0
41
Trailrunnen in Salzburgerland (c) Mozart 100

Een favoriete trailrunningbestemming voor de komende maanden? Salzburgerland! Behalve dat je er van mei tot pakweg oktober heerlijk op eigen houtje over goed gemarkeerde paden over en vanaf pieken kunt lopen staan er een paar fijne trailrunevents op het programma. Wie gaat er mee trailrunnen in Salzburgerland?

Tekst: Lotte Stevens

Trailrunnen in Salzburgerland

Mozart 100

We beginnen in juni te trailrunnen in Salzburgerland met de Mozart 100 waar dit jaar meer dan 1300 atleten uit 60 landen aan meedoen. De wedstrijd dompelt je onder in de adembenemend landschappen van de Sound of Music. Moest je niet aan het lopen zijn, zou je er bijna bij gaan zingen. Wie de 100 (103 om precies te zijn) nog niet ziet zitten kan ook kiezen voor een ultra (61 km), marathon (42 km), halve marathon (21 km), de Mozart Light (31 km) in Fuschl am See of de city trail (13 km) in Salzburg zelf. De 100 en 61 kan je ook doen als vierkoppig team, waarbij iedere loper ongeveer ¼ loopt.

Adidas Infinite Trails

Een week later volgt de eerste Adidas Infinite Trails World Championships in Gastein. Als proloog is er een Vertical Open-race, naar de top van de Stubnerkogel (2246 m). Iedereen kan hieraan deelnemen, niet alleen trailrunners die in teams van drie strijden voor de wereldtitel. Wie na die steile 19 kilometer nog energie over heeft, kan de benen losgooien op de Summit Party. Kampioenen in spe treden de volgende dag voor een lus van 25 km/1900 hm, 57/3400 hm of 40 km/2100 hm. Elke teamlid kiest een afstand, de laatste kilometer loopt het hele team samen.

Salzburg Trailrunning Festival

Het Salzburg Trailrunning Festival in oktober is – letterlijk – een festival voor beginnende en iets meer ervaren trailrunners die een citytrip willen combineren met hardlopen in de bergen. Je kan kiezen uit verschillende wedstrijden en er is ook een kids run. Dus zelfs al ben je wat minder meters gewend, dan nog vind je wel een route naar je gading. De Gaisbergtrail is een van de langere (22 km / 1094 hm). De Panoramatrail vat de mooie uitzichten in 8 km voor je samen.

www.salzburgerland.com

Tot slot nog enkele tips voor trailrunning in de bergen

  • Doe je mee aan een trailwedstrijd, kom dan een paar dagen eerder, zodat je lichaam kan wennen aan lopen op grote hoogte.
  • Pas je schoeisel en je materiaal aan: schoenen met een uitstekende grip zijn uiteraard een must. Vergeet geen warmere kleding, het weer kan in de bergen snel omslaan.
  • Denk ook aan de mogelijke gevaren in de bergen. Hulp is soms ver weg. Lees ons artikel Hoe overleef ik een ultra.
  • Start rustiger dan je gewend bent. Tenzij je al eerder in de bergen hebt getraind, zal je op hoogte waarschijnlijk niet hetzelfde tempo kunnen aanhouden als thuis.

(c) Michael Mueller - Trailrunnen in Oostenrijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 1 =