Home Leatherman In de kijker: multitool Leatherman Signal, voor buitenavonturiers

In de kijker: multitool Leatherman Signal, voor buitenavonturiers

0
In de kijker: multitool Leatherman Signal, voor buitenavonturiers

Overleven of gewoon makkelijk je weg vinden in de natuur? Dat vergt niet alleen de nodige skills, maar ook het juiste materiaal. Een onnmisbaar hebbeding voor buitenavonturiers is een multitool. Wij namen de multitool Leatherman Signal onder de loep en het mag gezegd: hiermee sturen je we vol vertrouwen het bos in.

Ten eerste enkele handige tip waarop je moet letten bij aankoop van een multitool

Een multitool helpt alleen als je hem daadwerkelijk bij je hebt. Te omslachtig of te zwaar? Dan blijft hij waarschijnlijk thuis of in je bagage liggen in plaats van met je op pad te gaan. Let op gewicht en formaat, clip en meegeleverd etui.

  • Heb je alleen een mes nodig, of wil je echt een tool die van alles kan en je ook in de meest penibele situaties kan helpen? Is je antwoord het laatste, dan is het aantal en soort gereedschappen wel degelijk van belang.
  • Ga voor kwaliteit, al spreekt dat eigenlijk voor zich. Met een botte zaag zal je niet ver geraken. Een multitool is een aankoop voor het leven. Koop het in een gespecialiseerde (outdoor)zaak, niet in het eerste de beste tankstation.

Multitool Leatherman Signal_openReview multitool Leatherman Signal

De multitool Leatherman Signal is een ideale multitool voor survivalliefhebbers en buitenavonturiers en kan menig uitdaging van Moeder Natuur moeiteloos aan. Stevig, van 420 HC roestvrij staal met duurzame DLC coating, een licht gewicht van nog geen 213 gram, lemmetlengte van 7 cm, een gesloten formaat van goed 10 cm (11,4 x 3,9 x 1,7 cm om precies te zijn) en circa 18,5 cm met het mes open.

Ondanks deze compacte afmetingen telt de multitool Leatherman Signal maar liefste 19 gereedschappen: een bithouder, karabijnhaak, blikopener, flessenopener, diamantslijper, draadknipper, combinatietang, punttang, normale tang, firesteel, hamer, mes, multifunctionele haak, noodfluitje, priem, moersleutel, schroevendraaier en zaag. In de handleiding kan je alle gereedschappen afzonderlijk bekijken.

De multitool Leatherman Signal is uitgerust met een pocketclip om hem handig aan je riem of broekzak te bevestigen. De clip is vergrendelbaar, waardoor er geen kans is op verlies en je hem ook veilig aan een rugzak kan hangen. Je kan er ook voor kiezen om hem mee te nemen in de standaard meegeleverde foedraal (een speciaal, stevig etui). Valt je multitool op de grond? Dan zorgt de felgele accentkleur ervoor dat je hem makkelijk terugvindt.

Richtprijs: € 179,50. Alle multitools van Leatherman komen standaard met 25 jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten. www.leatherman.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × vier =