Home Nieuws ZIEN: Documentaire Mountain – nog tot eind juni in de bioscoop

ZIEN: Documentaire Mountain – nog tot eind juni in de bioscoop

0
ZIEN: Documentaire Mountain – nog tot eind juni in de bioscoop

Sinds begin deze maand is de documentaire Mountain te zien in de Belgische zalen van Cinemien. De documentaire is gebaseerd op het boek Mountains of the Mind van Robert Macfarlane en is een ode aan de bergen.

Mountain is een filmische en muzikale samenwerking tussen de Australische regisseur Jennifer Peedom (Sherpa) en the Australian Chamber Orchestra, één van de grootste kamerorkesten ter wereld. Oscarwinnaar Willem Dafoe vertelt op poëtische wijze over de bekoring van de bergen door de tijd heen. De betoverende muziek van Richard Tognetti zorgt voor een prachtige omkadering. 

De schoonheid van de bergen is al eeuwenlang een fascinatie voor de mens. Alpinisme, klimmen en extreme outdoorsporten zijn populairder dan ooit. De risico’s en de intensiteit van het berglandschap zijn nog nooit zo indrukwekkend in beeld gebracht.

”Dit is leven, dit is wat cinema beoogt te doen. Deze documentaire kan enkel beleefd worden op het grote scherm. Want dit gaat niet om schoonheid vatten of proeven, maar om het ondergaan van puur fysiek genot.” (Filmmagie)

Mountain is onder meer te zien in Cartoons Antwerpen, Lumière Brugge, Vendôme Brussel, Cinema Aventure Brussel, Studio Skoop Gent en Cinema Zed in Leuven.

van Jennifer Peedom l met Willem Dafoe  l  74 min

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

tien − 1 =