Home Bestemmingen Mountainbiken in Livigno: downhill voor durvers

Mountainbiken in Livigno: downhill voor durvers

0
Mountainbiken in Livigno: downhill voor durvers

Aan outdooractiviteiten in Livigno geen gebrek. Behalve in de touwen en in de tent, kropen we ook de fiets op en gingen we mountainbiken in Livigno. Een portie downhillavontuur waar je gegarandeerd warm van wordt!

Onze mountainbikes huren we bij Ski & Bike David’s Rental Livigno. Hier kan je niet alleen professioneel materiaal huren om te mountainbiken in Livigno. Ze beschikken ook over een leuk barretje om bij het binnenbrengen van je materiaal te klinken op een geslaagde dag. 

Downhill mountainbiken in Livigno

De volgende ochtend om 9u stipt fietsen we in outfit en bescherming richting een oefenparkje in het centrum van Livigno. Even wennen aan die fiets, wat groepsfoto’s en dan de lift op richting het startpunt van de Tutti Frutti Epic MTB Tour. De volledige afstand van deze tour is 45 km, bevat 3500 hoogtemeters en werd gecreëerd door Diddie Schneider en Hans Rey.

De verschillende trails kunnen allemaal met elkaar verbonden worden en bevatten slechts een paar honderd meter uphill. De startpunten kunnen immers allemaal bereikt worden via de gondels en de skiliften, daar de meeste trails in de winter door skiërs en snowboarders worden gebruikt.

De volledige 45 kilometer zullen we op deze voormiddag niet afleggen, wel beginnen we met een makkelijke blauwe piste. Ik merk dat de hoogte het zo nu en dan op mijn adem gemunt heeft, gelukkig is het vandaag downhill only! Het maakt het er qua concentratie niet makkelijker op, wel iets minder zwaar voor de kuiten.

Vandaag is roooooooood!

Het materiaal van Ski & Bike David’s Rental Livigno is van topkwaliteit, een uitschuiver kan dus niet op de fiets gestoken worden. Damn, dat wordt mezelf vertrouwen. Eens ik de techniek doorheb – rechtstaan op de pedalen, kont naar achteren, goed remmen vlak voor een bocht en dan pas alles los, zelden je voorrem gebruiken, nooit remmen op de kleine grijze steentjes, … – waag ik mij na het blauwe opwarmertje aan de rode trail van de Tutti Frutti Epic MTB Tour. We zijn met amper zes personen die het rode pad aandurven, dus voor ik de remmen loslaat vervloek ik mijn stoere zelf – kon ik nu niet gewoon opnieuw die blauwe piste nemen? – maar dit is echt kicken!

De bochten en heuveltjes worden iets technischer maar ook de schoonheid van het landschap neemt toe. We startten immers boven de kale boomgrens, maar eens je die tijdens het afdalen weer bereikt is het heerlijk fietsen in het groen. Uitgebreid rondkijken lukt me jammer genoeg niet wegens must keep all eyes on the road, gelukkig prikkelt de geur van de bomen, de zon op mijn huid en de wind in mijn haren (nu ja, helm) mijn zintuigen genoeg om intens te genieten. Ik haal de lunchplaats dan ook heelhuids. En dat is eigenlijk een wonder, gezien mijn ‘nogal enthousiaste aard van zijn’. Op de teller: drie keer net niet fataal uit de bocht. Missie glansrijk geslaagd dus!

Lees verder: hiken in de Alpen van Livigno

Bekijk ook de fotogalerij outdooractiviteiten in Livigno

Tekst & foto’s: Evelien Jansen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zes − 1 =