Outdooractiviteiten in Livigno: FEEL THE ALPS!

outdooractiviteiten in Livigno

De wind is gaan liggen en ook de regen tikt niet meer op het tentzeil. De verwachtte koude voeten blijven uit waardoor ik ontspan en in een heerlijk diepe slaap beland. Jammer genoeg is die maar van korte duur. Hoewel, de zonsopgang in de Italiaanse Alpen, daar trotseer je met plezier dit vroege uur voor. De ochtendstond heeft wel degelijk goud in de mond voor wie wil proeven van verschillende outdooractiviteiten in Livigno…

Maar laat ik beginnen bij het begin. Ik werd natuurlijk niet zomaar plots temidden van de bergen wakker. Vanaf Innsbruck, Oostenrijk, rijden we via Zwitserland richting Livigno dat net tot Italië behoort. Het grote stuwmeer – Lago di Livigno – dat beide landen van elkaar scheidt, is ondanks kunstmatig prachtig om naar te kijken, hoewel de realiteit iets minder mooi is. De Livignezen moeten toestemming aan Zwitserland vragen om met hun kano of ander bootje het water op te mogen en ook de elektriciteit die het stuwmeer opwekt gaat integraal naar Zwitserland. De bijzondere geografische ligging van Livigno heeft dan weer tot voordeel dat je hier overal taxfree kunt shoppen. Een van de redenen voor dit fenomeen was de vroegere moeilijke bereikbaarheid van Livigno tijdens de wintermaanden waardoor niemand een tax durfde komen innen en de eeuwenlange armoede in de regio. Maar dit geheel terzijde, ik kwam namelijk niet naar hier om te shoppen of om geografische moeilijkheden te bespreken. Op het Far Out-programma staan outdooractiviteiten in Livigno.

(H)eerlijk lunchen

Door het ontiegelijk vroege vertrekuur mogen we eerst rustig op adem komen in ons hotel. Hotel Crosal is een erg fijn driesterrenhotel. Nette, ruime kamers, vriendelijke staf en een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Een toppertje bij aanvang of afsluit van je reis naar de bergen. Er staat ons eerst een overheerlijke lunch in Latterio di Livigno te wachten. Een (h)eerlijk adresje waar de kazen nog ambachtelijk gemaakt worden. Ook de gigantische ijscoupes zijn hier om duimen om vingers bij af te likken. Maar bon, ik wijk weer af. Noch het culinaire noch de shopping lokten mij naar dit charmante dorpje van amper 6400 inwoners. Hoewel: als ik één culinaire tip mag geven is het het biertje 1816 uit Livigno. Een prima smaak voor een gewoon pilsbier en gebrouwen in de hoogste brouwerij – op 1816 meter, de hoogte van de ligging van het dorp – van Europa. Proost! Wij zijn klaar voor een programma vol outtdooractiviteiten in Livigno!

Lees verder: meer outdooractiviteiten in Livigno

Bekijk ook de fotogalerij outdooractiviteiten in Livigno.

Tekst & foto’s: Evelien Jansen