Home Anders Outdoor Avonturenpark Larix en suppen op het meer van Livigno

Avonturenpark Larix en suppen op het meer van Livigno

0
Avonturenpark Larix en suppen op het meer van Livigno

Na het mountainbiken en hiken, hebben we de smaak te pakken! Dus gaan we klimmen in het avonturenpark Larix en suppen op het meer van Livigno. Als afsluiter genieten we van een stevige portie wellness. He-le-maal perfect na zo’n outdooravontuur. 

Klimmen en klauteren in het avonturenpark Larix

Wie dacht dat een avonturenpark enkel leuk is voor kinderen heeft het goed mis. De hoogtes en obstakels in het avonturenpark Larix Park doen je best duizelen. Het Larix Park ligt op 10 minuten afstand van het centrum van Livigno in een groot lariksbos. Er zijn zes verschillende routes, die qua moeilijkheidsgraad en hoogte behoorlijk van elkaar verschillen en door middel van kleuren worden aangeduid. Bij aankomst krijgen we een helm en klimgordel en gaan we vervolgens naar het korte oefenparcours. Hier legt de instructeur uit hoe we onszelf moeten zekeren. Na even oefenen is het tijd voor het echte werk. Hangen in touwen, balanceren op koorden en roetsjen naar beneden. Best pittig, maar erg leuk!


Kajakken en suppen op het meer van Livigno

Lunchen doen we in Alpissela, een erg gezellig en authentieke tentje aan het lago di Livigno. Het uitzicht is prachtig, de rust is welkom en het eten lekker. Wat wil een mens nog meer? Een lokaal 1816 biertje misschien? Awel ja! Het blijft braafjes bij één biertje want na de lunch krijgen we de kans om wat te spelen op het meer. Zwemmen is hier niet toegelaten, je kan wel een waterfiets, een stand-up-paddle (SUP), een kajak of een kano huren. Zo’n SUP lijkt me wel wat, toch had ik beter voor de stabiele waterfiets gekozen. Na tien minuutjes dobberen, verlies ik het evenwicht en val in het ijskoude water. Met fietsbroek. Ik moet zeggen: De zeemvel werkt beter dan ze op die mountainbike liet vermoeden.

Ons besluit?

Livigno was voor mij tot dusver een verborgen parel, maar wordt vanaf nu een plek in de wereld die ik met plezier zal aanraden aan de actieve reiziger. Zowel in de winter als in de zomer kom je hier aan je trekken. Hiken, joggen, vissen, golfen, koersfietsen, mountainbiken, motorrijden, paragliden, kanoën, suppen, skiën, snowboarden, … en dat allemaal temidden van een prachtig Alpendecor. Een waar outdoorparadijs!

Vanuit België of Nederland vlieg je ruim een uur op Innsbruck in Oostenrijk. Daarna is het zoals gezegd nog drie uurtjes met de auto. Voor de roadtrippers onder ons: vanuit Antwerpen is het net geen 900 kilometer rijden. Het grote voordeel is dat je op deze manier steeds je eigen vervoer bijhebt, maar weet ook dat alle openbaar vervoer in Livigno volledig gratis is. Vliegen of rijden, de bestemming is hetzelfde, het is maar wat je verkiest. En eens aangekomen? Dan kan je je helemaal uitleven in de bergen en op het meer. Aanrader!

Lees het volledige artikel.

Bekijk ook de fotogalerij outdooractiviteiten in Livigno.

Tekst & foto’s: Evelien Jansen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

6 + zestien =