Authentiek bergdorp Vaujany, vakantie voor de hele familie

Vaujany
Vaujany

Net ten oosten van Grenoble, in de Franse region Oisans ligt op 1250 meter hoogte het gezellige Vaujany. Het pittoreske dorp is voorzien van alle moderne faciliteiten en heeft tegelijk zijn authentieke sfeer weten te behouden.

Het dorp ligt op een bergplateau tegenover het Grandes Rousses-gebergte, en grenst ook aan het Nationaal Park Les Ecrins. Het eerste wat je echte op valt wanneer je het dorp binnenrijdt is de enorme waterval: Cascade de la Fare. Een van de grootste watervallen van Frankrijk.

Vaujany

Cascade de la Fare - Vaujany

Je kunt de waterval en het prachtige landschap rondom prima te voet verkennen. Wandelaars kunnen ook in de zomer gebruik maken van de skiliften, net als mountainbikers of downhillers. De bieden prima toegang tot het Grand Rousses-gebergte en verbinden Vaujany met Alpe d’Huez.

Sinds 2009 heeft Vaujany het label “Famille Plus”. Famille Plus staat onder meer voor een persoonlijk onthaal voor gezinnen, aangepaste animatie voor alle leeftijden, aparte tarieven voor klein en groot en activiteiten voor jong en oud, samen of apart te beleven. Dit label wordt toegekend aan plaatsen met uitstekende service en voorzieningen voor een onvergetelijke familievakantie.

Er zijn verschillende mogelijkheden om in Vaujany te verblijven, hotels, B&B maar er is ook een aparte plek voor Campers, niet ver van de Pole Sports et Loisers (Route des Combes). Op zoek naar een verblijf voor een groter gezelschap, of wil je ook gastronomisch genieten tijdens je vakantie, dan kunnen we Chalet Saskia van harte aanbevelen. Van alle gemakken voorzien, absolute top service en ook nog met een prachtig zicht op de waterval.

Vaujany beschikt namelijk over uitmuntende vrijetijdsvoorzieningen, van een uitbreid sport- en leisurecentrum met zwembad. Ook is er een bowling, schaatspiste en spa. Tennisbanen vind je bij Centre estival du Collet. En verder zijn er culturele voorzieningen als drie musea, een bibliotheek en het hele jaar door leuke evenementen voor het hele gezin. De Toeristische Dienst van Vaujany vertelt je er graag meer over. Meer informatie vind je ook op hun website.

Via de (gratis) roltrappen en liften in het dorp heb je gemakkelijk toegang tot alle faciliteiten in Vaujany. Van de wandel- en skiliften, het sport- en leisurecentrum tot de gezellige voetgangerszone met winkels, restaurants en bars. Er is zelfs een echt belgisch Biercafé: “Stiefs Steakhouse Cafe“, de Vlaamse uitbater helpt je graag persoonlijk een keuze te maken uit zijn verrassende assortiment speciaalbieren.

Vaujany

Vaujany

Meer over Vaujany:
Fotogalerij van Vaujany
Waterval Cascade de la Fare
Authentiek bergdorp Vaujany, vakantie voor de hele familie
Wandelen in Vaujany en Les Grandes Rousses