Waterval Cascade de la Fare in Vaujany

Cascade de la Fare - Vaujany
Cascade de la Fare - Vaujany

Bijna van overal in Vaujany heb je een prachtig zicht op de waterval. De Cascade de la Fare bestaat uit twee delen, zowel het bovenste als het onderste deel is ongeveer 200 meter hoog. Met een totale hoogte van ca. 400 meter is dit een van de grootste watervallen van Frankrijk. De beste periode om de waterval te bezoeken is aan het einde van het voorjaar of in de zomer.

Cascade de la Fare - Vaujany

Cascade de la Fare - Vaujany

Vanuit Vaujany lopen verschillende wandelroutes naar de waterval. Op de gele wandelborden zie hoelang je over de wandeling doet. Als je vanuit het gehucht Lavillette start, nabij het dalstation van de lift “Villette-Montfrais”, bereik je (via de gele borden) binnen 55 minuten het midden van de waterval. Een wandeling voor het hele gezin en een prachtig zicht van op de waterval. Zeker aan te raden!

Cascade de la Fare - Vaujany

Iets avontuurlijker ingesteld? Langs de waterval lopen twee via ferrata’s (ofwel klettersteig) omhoog. Via ferrata ‘La Cascade’ met enkele verticale passages en ‘Les Passerelles’. De via ferrata’s zijn enkel toegankelijk voor geoefende sporters voorzien van benodigde klimmaterialen en helm. Kijk voor meer informatie op de website van de Toeristische Dienst van Vaujany

Cascade de la Fare - Vaujany

Meer over Vaujany:
Fotogalerij van Vaujany
Waterval Cascade de la Fare
Authentiek bergdorp Vaujany, vakantie voor de hele familie
Wandelen in Vaujany en Les Grandes Rousses