Afdalen naar Venosc en geschiedenis proeven

Venosc - OT LES 2 ALPES - P.BOULGAKOW

De boeren van Mont de Lans lieten in de zomermaanden hun vee grazen op de alpenweides boven hun dorpen. Zo ontstond de naam Les 2 Alpes. De kuddes grazen nog steeds op de Alpenweiden, maar Les 2 Alpes heeft zich ontwikkeld tot een ski- en vakantiebestemming van formaat.

De oude bergpaadjes die het vee neemt zijn er nog steeds, maar tegenwoordig verbindt een kabelbaan het oude plaatsje Venosc (900m) met Les 2 Alpes. Aangelegd om toeristen het historische plaatsje te laten ontdekken en hier vandaan ook te gaan wandelen in het Ecrins Nationaal Park, het grootste nationale park van Frankrijk. Aan de rand van het park ligt een grote waterval, Cacade de la Muzelle. Die bereik je vanuit Venosc al na ongeveer 30 minuten wandelen.

Venosc

Authentiek Venosc
Venosc ligt te midden van de bergen, omgeven door bossen en aan de oevers van Vénéon rivier. Het dorp heeft zijn authentieke karakter goed weten te behouden. Smalle steegjes, oude huizen en boerderijen en een zeer gezellige sfeer. Vandaag de dag vind je er vooral ambachtslieden en ontwerpers, zij verkopen er hun producten in gezellige winkeltjes. In het hart van het dorp vind je een romaanse kerk uit de 9e eeuw, een bezoekje waard.

Na een wandeling door het dorp is het heerlijk genieten op een van de terrasjes. Daarna gaat het te voet, maar vaak met de kabelbaan weer terug omhoog naar Les 2 Alpes.
Wil je in Les 2 Alpes voor het diner nog even aperitieven? Neem eens een kijkje in het Motown Cafe, leuk ingericht en prima service! Genoeg keuze om te dineren, een paar tips om je op weg te helpen: Restaurant le Grain de Sel (aan de kant van Venosc), Restaurant L’Ellis en Restaurant Le Tribeca Cafe (aan de ingang van het dorp) of in het midden Restaurant Le Sherpa.

Meer informatie over Venosc, de openingstijden van de liften of restaurants in Les 2 Alpes vind je op de website van de Toeristische Dienst.

Venosc

Meer over Les 2 Alpes:
Zomerskiën in Les 2 Alpes
Outdoorpret in Les 2 Alpes voor jong en oud
Afdalen naar Venosc en geschiedenis proeven
Fotogalerij Les 2 Alpes – Zomer Outdoor