Zomerskiën in Les 2 Alpes

OT Les 2 Alpes - Herve Doulat
OT Les 2 Alpes - Herve Doulat

Les 2 Alpes wordt omringd door groene alpenweides en bossen. Toch kan er hier volop geskied worden in de zomer. Om te zomerskiën in Les Deux Alpes neem je de lift vanuit het dorp (1600m) omhoog naar de grootste skigletsjer van Europa op 3200 meter hoogte. De latten onderbinden en je bent vertrokken voor de eerste afdaling. Bovenop de gletsjer zorgen 9 skiliften ervoor dat je weer snel aan de volgende afdaling kunt beginnen.

Ook kun je gebruik maken van ‘Funiculaire 3400’, een ondergrondse metro die je ondergronds naar de Tour du Funiculaire met uitzichtpunt brengt. Om het hoogste skibare punt op 3568m te bereiken neem je de sleepliften verder omhoog naar de Dôme de la Lauze. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de vallei en omliggende bergen. Je kunt bij helder weer Alpe d’Huez zien liggen, maar ook het verder gelegen Grenoble.

In de zomermaanden maken veel skiteams van Les 2 Alpes hun trainingsplek, met eigen trainingsrun op de gletsjer. Skimateriaal wordt getest en slaloms geoefend. De skiliften in het dorp openen al om 7.15 uur en tot het middaguur zijn de sneeuwcondities prima. Zeker de moeite om een ochtend te zomerskiën in Les 2 Alpes.

OT Les 2 Alpes - Monica DalmassoOT Les 2 Alpes – Monica Dalmasso

Skilessen
Zomerskiën is erg populair, niet alleen bij skiteams ook bij toeristen. Ieder jaar bezoeken 140.000 skiërs de gletsjer. De uitgestrekte pistes zijn ook ideaal voor skilessen. Veel vakantiegangers kiezen ervoor om onder begeleiding van een (meertalige) skileraar de pistes van Les 2 Alpes te verkennen. Zo gingen wij op pad met Philippe Pentecôte, een professionele skileraar met veel ervaring van de Ecole de Ski Francais (ESF).

Ervaren skiërs en snowboarders gaan zelf op pad, en leven zich ondermeer uit in het grote snowpark met jumps, rails en halfpipe. Er zijn obstakels voor alle niveaus, waaronder ook een enorme ‘Superpipe’ en een ‘Cool Zone’ met muziek. Het grote funpark maakt van Les 2 Alpes een echte Freestyle Spot.

OT Les 2 Alpes - Monica Dalmasso OT Les 2 Alpes – Monica Dalmasso

Snow Trapping
De pistedienst zorgt er zomer en winter voor dat de pistes geprepareerd worden. Ook meten zij de sneeuwlaag en zorgen ervoor dat sneeuw opgeslagen wordt. Dit doen zij middels het plaatsen van houten hekken en sneeuwopvangbekkens. De opgevangen sneeuw wordt later door de pistebully’s weer verspreid over de pistes. Ook zijn er zes sneeuwkanonnen geplaatst op de gletjser om extra sneeuw te maken. Het water dat hiervoor gebruikt wordt is afkomstig uit opvangbekkens, die gevuld worden met smeltwater van de sneeuw. Zo is de cirkel weer rond, en kan het hele jaar door geskied worden.

Bezoek voor meer informatie over zomerskiën Les 2 Alpes de website van de toeristische dienst. Zien wat er nog meer te doen is in Les 2 Alpes? Bekijk dan onze fotogalerij van Les 2 Alpes.

Les 2 Alpes

Meer over Les 2 Alpes:
Zomerskiën in Les 2 Alpes
Outdoorpret in Les 2 Alpes voor jong en oud
Afdalen naar Venosc en geschiedenis proeven
Fotogalerij Les 2 Alpes – Zomer Outdoor