Outdoorpret in Les 2 Alpes voor jong en oud

Les 2 Alpes
Les 2 Alpes

Les 2 Alpes biedt een zomer lang outdoorpret voor de hele familie. Het activiteitenaanbod is zeer divers en niet-onbelangrijk alle activiteiten zijn in en rondom het dorp. Laat je auto dus maar staan, want een zomervakantie lang verzamel je sportieve ervaringen in Les 2 Alpes: actief, adrenaline, wellness, natuur, sneeuw en pure ontspanning.

Tussen 900 en 3600 meter heb je de keuze uit meer dan 40 verschillende activiteiten, van watersport tot wandelen (200km wandelpaden) in het Ecrins Nationaal Park, mountainbiken, parapente, skiën, golf, tennis, gletsjertochten, helemaal niets doen en natuurlijk culinair genieten in een van de bijna 70 restaurants in Les 2 Alpes

Les 2 Alpes by Bike!
Na skiën en wandelen is mountainbiken de meest populaire zomeractiviteit onder bezoekers. Wist je dat 65% van de skiërs ook gaat mountainbike. In totaal nemen iedere zomer 33.000 mountainbikers een van de zes skiliften de berg op. De weg omlaag gaat via trails in verschillende niveaus. Net als bij skiën zijn de gemakkelijkste routes groen gemarkeerd, gevolgd door blauw, rood en zwart. Zoals ook in de winter is er in de zomer een “funpark” met een variatie aan obstacles en jumps voor mountainbikers het “2 Alpes Bike Park”.

Monica Dalmasso - OT Les 2 Alpes

Verschillende fietstypes zijn te huur bij bike shops, zoals bijvoorbeeld Gravity Bike. Hier kun je ook terecht voor initiaties en tochten onder ervaren begeleiding.

Mountainbike facts:
– 4 bike gebieden: Vallee Blanche, Jandri, Le Diable en Venosc, toegankelijk via 6 (ski)liften.
– 91 km mountainbike-trails, tussen 3200 en 900 meter hoogte.
– 2300 hoogtemeters afdalen in een keer van de voet van de gletsjer tot in het dorp Venosc
– 22 trails: downhill trails (14), enduro (5), and cross-country (3)
– 2 trails voor electrische mountainbikes
– 1 bikepark voor beginners bij Vallee Blanche
– 4 mountainbike waspunten: Vallée Blanche, Diable, Venosc en in het centrum van Les 2 Alpes

Monica Dalmasso - OT Les 2 Alpes

Verrassende outdooractiviteiten
Met speciale aanbeveling van de toeristische dienst:

Paragliding – ontbijtvlucht
Samen met een instructeur maak je een prachtige vlucht door het berglandschap, bekijkt fauna en flora vanuit de lucht en geniet je van een ontbijt op de top!

Op een e-bike de zonsopgang tegemoet
Iedere dinsdag beginnerslessen bij de Toeristische Dienst, met instructie en e-bike ontdekkingssessie door een van de mountainbike scholen. E-bikes kunnen gehuurd worden bij sports shops en een keer per week speciale “rides” onder begeleiding.

Elfjes-‘wandeling’
Een nieuw via ferratagebied voor kinderen in Les Perrons (boven Venosc). Een speciale sessie voor kinderen waarbij wandelen en klimmen gecombineerd wordt tot via ferrata (klettersteig) – gezekerd aan kabels vind je de weg omhoog.

Wandelend op kristaljacht!
Een ludieke en educatieve wandeling tussen 2400 en 2200 meter. Neem de stoeltjeslift Le Diable omhoog naar Bellecombe en gebruik de 2 Alpes App. Hier begint je wandeling, tegelijk bekijk je de “Crystal Hunters Zone”, een plaats waar stenen en kristallen uitgekapt worden. Hamers en ander materiaal wordt voorzien.
Nog niet genoeg inspiratie aan activiteiten? Neem dan een kijkje op de website van de Toeristische Dienst van Les 2 Alpes.

Zij organiseren de hele zomer lang activiteiten voor jong en oud. Van tafeltenniswedstrijden, beach volleybal, petanque, begeleide wandelingen, schatzoeken etc. Bezoek zeker ook eens het Palais des Sports.

Monica Dalmasso - OT Les 2 AlpesMonica Dalmasso – OT Les 2 Alpes

Herve Doulat - OT Les 2 Alpes

Meer over Les 2 Alpes:
Zomerskiën in Les 2 Alpes
Outdoorpret in Les 2 Alpes voor jong en oud
Afdalen naar Venosc en geschiedenis proeven
Fotogalerij Les 2 Alpes – Zomer Outdoor