DOEN 29 september: The Battlefield Run in Brasschaat

Battlefield Run in Brasschaat

Op 29 september organiseert het Bataljon Artillerie (Defensie) een obstakelrun zoals je er nog geen hebt meegemaakt: The Battlefield Run. Het parcours loopt door het Fort van Brasschaat en door het Gunfire museum. De opbrengst van de hindernissenloop wordt besteed aan een goed doel.

Gecombineerd met het zeer bosrijke en modderig gebied, gebruikmakend van militaire proeven is dit een unieke obstakelrun in een uitzonderlijke setting. Hindernissen kunnen zich bevinden in het water, in de hoogte, in een modderige omgeving, in bosrijk gebied en alle mogelijke varianten. Er zijn uiteraard enkele volwaardige militaire hindernissen, waaronder granaatwerpen (dummy’s ofc), schietproef (Airsoft) en een militaire hindernispiste (normaal niet toegankelijk voor burgers). In het organisatieteam zit onder andere: een organisator van de militaire survivalruns; een organisator van The Great Escape; iemand die aan meerdere OCR wedstrijden op een jaar deelneemt… Kortom: mensen met ervaring.

Start in waves

Om iedereen de kans te geven om hindernissen op eigen tempo te overwinnen, is er geen massastart. Elke 15 minuten vertrekt een wave. Een wave bestaat maximaal uit 100 deelnemers. Op verschillende punten en aan de finish zal er bevoorrading zijn. Er zijn tenten voorzien waar je je rugzak (met reservekledij voor achteraf) voorzien van je bagagelabel kan afgeven. Er zijn douches en kleedkamers voorzien voor zowel mannen als vrouwen. Start en finish bevinden zich op dezelfde locatie.

Voor deelnemers en supporters

Voor de start volg je de wegwijzers op het terrein van het Gunfire museum. Voor wie met het openbaar vervoer komt, zijn er shuttlebussen voorzien vanaf het kruispunt Sint Jobsesteenweg – Bredabaan ter hoogte van het Artilleriestuk. Om de supporters en bezoekers te entertainen zijn er demonstratiestanden met militaire voertuigen en materiaal, zijn er delen van het Gunfire museum te bezichtigen, of kan je genieten van een hapje en drankje aan schappelijke prijzen.

The Battlefield Run in het kort

  • Wat? Obstakelrun in een militaire setting, opgezet door het Bataljon Artillerie (Defensie)
  • Waar? Brasschaat
  • Lengte parcours? Een uitdagende 13 kilometer
  • Hindernissen? Ongeveer 40 hindernissen om individueel of in groep te overwinnen
  • Inschrijven? Early-birds kunnen zich tot 2 september inschrijven voor 25 euro. Daarna bedraagt de deelnameprijs 30 euro. Inschrijven kan gewoon online.
  • Info? Op de website en FB-pagina.

The Battlefield Run wordt ook georganiseerd op 27 september maar is dan voorbehouden aan scholen en militaire eenheden in het kader van cohesieactiviteiten.