Home Featured Op zoek naar de ideale rugzak om mee te ‘commuten’?

Op zoek naar de ideale rugzak om mee te ‘commuten’?

0
Op zoek naar de ideale rugzak om mee te ‘commuten’?

Commuten naar school of werk te voet of op de fiets, dat is zoiets als gratis training. Bijna ongemerkt leg je dagelijks als snel een pak extra kilometers af. Lekker in de buitenlucht, een fris hoofd tegen dat je op je werk bent of in de schoolbanken zit en een last van je schouders als je weer thuis bent. Maar wat doe je met al die spullen die je moet meenemen?

Twee keer per dag acht kilometer fietsen, keer vijf keer per week, dat zijn er 80 extra op de Strava-teller! En een halfuurtje heen en een halfuurtje terug wandelen, dat is toch ook maar mooi vijf uur per week. Plus de extra kilootjes die je meedraagt in je tas en die je uiteraard veilig en netjes wil vervoeren. De boekentas onder de snelbinder of op de rug vinden we sinds het derde studiejaar niet zo praktisch meer. Even kijken wat de criteria zijn voor een rugzak om mee te commuten:

  • Een stevige, degelijke tas
  • Praktisch om mee te nemen
  • Borst- en heupriem zijn handig
  • Makkelijk te bereiken vakken
  • Sterke bodem
  • Zichtbaarheid
  • Stijlvol en tegelijk stoer
  • Waterdicht!
  • Vak voor een laptop of tablet

Een ideale rugzak om mee te commuten

Na al heel wat tassen te hebben gezien en geprobeerd, zijn we nog steeds fan van de Ortlieb Commuter Daypack City, niet voor niets als ‘Best on Test’ gekomen uit de test van Cycling Weekly (UK) 2018. In deze praktische tas met een inhoud van 21 liter past alles in voor een dag op school of kantoor, om het even of jouw kantoor zich op het platteland, in een café of in een oude fabriek aan de andere kant van de stad bevindt.

De Ortlieb Commuter Daypack City is gemaakt van een licht, duurzaam nylonweefsel. Hij heeft een afneembare borst- en heupriem, een rugkussen met ventilatiekanalen en reflecterend garen, een reflecterend logo en lussen om een extra lampje aan te bevestigen voor meer bescherming in duisternis. Met zijn rolsluiting, het grote hoofdvak en het gestoffeerde vak voor een notebook is hij bij elk weer een veilige plaats voor documenten en technische apparatuur – en dankzij zijn enorm draagcomfort een aangename reisgezel voor jou.

De tas is PVC vrij en heeft een IP standaard van IP 64: stofdicht niveau 6 (stofdicht, volledige bescherming tegen doordringen van zand en/of stof) + waterdicht niveau 4 (beschermd tegen opspattend water). Om aan deze waarde te komen wordt wel geadviseerd dat de rolsluiting 3-4x wordt ingerold.

Prijs: € 139,95. Meer info: ortlieb.be.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negentien − acht =